Recept av Yipin
ca 1h
|4 portioner
Du behöver
- 1 dl Yipin umamisås
- 850g valfri formbar färs
- 2 st gula lökar
- 2 msk mörk kinesiska soja
- 2 msk valfri grönsaksfond
- 1 ½ msk mald kryddpeppar
- 2 msk dijonsenap
- rapsolja att steka i
- salt & peppar
Så gör du
- Börja med att tina den formbara färsen genom att låta den ligga i rumstemperatur i ca 45 minuter.
- Skala och finhacka den gula löken. Du väljer själv hur finhackad du vill att den ska vara.
- Blanda ner löken och resten av ingredienser i färsen. Blanda med händerna och smaka av tills du hittat en bra kombination av kryddor.
- Forma färsen till små bollar.
- Hetta upp en stekpanna och stek de veganska julköttbullarna i rikligt med rapsolja på hög värme. Stek tills de fått fin gyllenbrun färg.
- Servera och njut! 😋
Veganska julköttbullar med umamisås: Hemligheten bakom smaken
Vår umamisås är hemligheten bakom våra veganska julköttbullar! Med sin rika och smakfulla karaktär tar såsen köttbullarna till en helt ny nivå. Den ger en härlig balans av umami som gör varje tugga oförglömlig. Använd den som marinad eller dipp – oavsett hur du väljer att njuta av den, kommer vår umamisås att göra de här veganska julköttbullarna ännu mer oemotståndliga. Testa så kommer du se varför ingen kan motstå dem! 🤤
Fyll julbordet med fler av våra julrecept!
Recept av Yipin
Vegansk julskinka
20 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Yipin
Pepparkakscheesecake
20 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk brysselkålsgratäng
45 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Yipin
Vegansk janssons frestelse
ca 1h
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Sofia Klasson
Vegansk ris à la malta
ca 1h
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Veganska lussebullar
ca 1h
|
Silkestofu
Davids favoritrecept
Krämig saffransgryta med tofu
30 min
|
Tofu sjögräs & dill
Recept av Yipin
Vegansk pannacotta med saffran
30 min
|
Silkestofu