Recept av Yipin
ca 1h |4 portioner

Du behöver

  • 1 dl Yipin umamisås
  • 850g valfri formbar färs
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk mörk kinesiska soja
  • 2 msk valfri grönsaksfond
  • 1 ½ msk mald kryddpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • rapsolja att steka i
  • salt & peppar

Så gör du

  1. Börja med att tina den formbara färsen genom att låta den ligga i rumstemperatur i ca 45 minuter.
  2. Skala och finhacka den gula löken. Du väljer själv hur finhackad du vill att den ska vara.
  3. Blanda ner löken och resten av ingredienser i färsen. Blanda med händerna och smaka av tills du hittat en bra kombination av kryddor.
  4. Forma färsen till små bollar.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek de veganska julköttbullarna i rikligt med rapsolja på hög värme. Stek tills de fått fin gyllenbrun färg.
  6. Servera och njut! 😋

 

Veganska julköttbullar med umamisås: Hemligheten bakom smaken

Vår umamisås är hemligheten bakom våra veganska julköttbullar! Med sin rika och smakfulla karaktär tar såsen köttbullarna till en helt ny nivå. Den ger en härlig balans av umami som gör varje tugga oförglömlig. Använd den som marinad eller dipp – oavsett hur du väljer att njuta av den, kommer vår umamisås att göra de här veganska julköttbullarna ännu mer oemotståndliga. Testa så kommer du se varför ingen kan motstå dem! 🤤