Vegansk skärgårdssill
Finare än fisken! Vegansk skärgårdssill på tofu banar väg för succé till alla årets festligheter; inte minst midsommar! Den är härligt krämig med fräscha toner av dill och citron. Dessutom är den förvånansvärt enkel att göra, växtbaserad och klimatsmart. Vi är övertygade om att hela sällskapet kommer gilla den; ja till och med morfar. Psst! Du hittar fler silliga recept längre ned.
Finare än fisken! Vegansk skärgårdssill på tofu banar väg för succé till alla årets festligheter; inte minst midsommar! Den är härligt krämig med fräscha toner av dill och citron. Dessutom är den förvånansvärt enkel att göra, växtbaserad och klimatsmart. Vi är övertygade om att hela sällskapet kommer gilla den; ja till och med morfar. Psst! Du hittar fler silliga recept längre ned.
Du behöver
- 230 g Yipin extra fast tofu eller 200 g Yipin fast naturell tofu
- 1 ½ dl iFraiche
- ¾ dl vegansk majonnäs
- 2 tsk citronsaft
- 2 msk vegiar
- 3 msk tångrom
- 1 tsk citronzest
- salt och peppar
- ½ dl dill
- ¼ dl gräslök
Tips!
Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem .
Så gör du
- Blanda samtliga ingredienser i en skål eller glasburk.
- Pressa fast tofu försiktigt på vatten med en kökshandduk. Skär den sedan i 1,5 cm stora kuber. Lägg tofun i blandningen och rör om. Om du använder extra fast tofu kan du skiva den direkt.
- Låt stå i kylen över natten. Sedan är du redo att servera vegansk skärgårdssill! Lätt som en plätt.
Detta recept på skärgårdssill var riktigt enkelt, eller hur? För extra fast konsistens på vegansk sill rekommenderar vi att pressa vår fasta naturella tofu på vatten med en kökshandduk innan du skivar den. Det gör att den får en fastare konsistens och påminner mer om sill i texturen. Du kan också välja Yipin extra fast naturell tofu som du kan skiva direkt.
Och vet du vad? Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna, av ekologiska sojabönor odlade i Frankrike. Ett bra val för både klimatet och smaklökarna, vi lovar!