Recept av Yipin
15 min |6-8 portioner

Du behöver

Tårtbotten

  • 200g kavring
  • 75g växtbaserat smör

Fyllning

  • 230g Yipin extra fast tofu naturell
  • 400g vegansk cream cheese
  • 1 rödlök (finhackad)
  • 80g tångrom
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk dill
  • salt

Tips!

Handla Yipin Extra fast tofu naturell i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross, Willys och online Mathem

Så gör du

  1. Smält smöret och mixa kavring. Blanda sedan smör och kavring.
  2. Tryck ut kavringen i botten av en form med avtagbara kanter. Låt den stå i kylen medan du gör skagenröran.
  3. Skär tofun i små kuber och hacka dill. Spara lite av båda för dekor. Lägg tofu och dill i en skål. Blanda i cream cheese, tångrom (spara även lite av denna), rödlök, citronzest och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Ta ut kavringsbottnen ur kylskåpet och fyll den sedan med skagenröran.
  5. Låt stå i kylen 1 timme före servering.
  6. Dekorera till sist med tofu, tångrom och dill. Njut av en magiskt god vegansk skagencheesecake!

Vegansk skagentårta med kavring = nya favoriten!

Ja, alltså den här veganska skagentårtan med kavring kommer bli den nya favoriten inför våren och sommarens alla fester. För visst är den enkel att göra – men ännu roligare att bjuda på! Och ja, den ser lika lyxig ut som den smakar 😉 Smaklig måltid!

Psst! Testa Yipin Alspånsrökt tofu i receptet för en rökigare smak som kan liknas vid rökt lax eller skinka.