Vegansk skagensallad
Vegansk skagensallad med tofuröra skagen! Detta är en riktigt enkel, snabb och god sallad – perfekt för varmare dagar eller när du vill ha en lunch serverad på ett kick. Den görs med en vegansk skagenröra som är färdig att servera. Toppen, eller hur? Röran passar utmärkt i en sallad, här tillsammans med tomat, gurka, citron och rödlök. Men du kan självklart byta ut eller lägga till grönsaker enligt smak eller utefter vad du har hemma. Prova och njut!
Vegansk skagensallad med tofuröra skagen! Detta är en riktigt enkel, snabb och god sallad – perfekt för varmare dagar eller när du vill ha en lunch serverad på ett kick. Den görs med en vegansk skagenröra som är färdig att servera. Toppen, eller hur? Röran passar utmärkt i en sallad, här tillsammans med tomat, gurka, citron och rödlök. Men du kan självklart byta ut eller lägga till grönsaker enligt smak eller utefter vad du har hemma. Prova och njut!
Du behöver
- 200 g Yipin tofuröra skagen
- 2 dl bulgur
- 1 romansallad
- ½ gurka
- 150 g körsbärstomater
- ½ citron
- ½ rödlök
- salt och peppar
Tips!
Yipin tofuröra skagen finns att köpa på Mathem.
Så gör du
- Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
- Skär citronen i fyra klyftor. Spara två citronklyftor till servering och pressa resterande citroner på bulgurn.
- Skiva gurka, körsbärstomater och rödlök.
- Lägg bulgur, grönsaker, romansallad, citronklyftor och tofuröra skagen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera din skagensallad och njut!
Yipin tofuröra skagen är stjärnan i denna skagensallad, och röran är en vegansk variant av den klassiska skagenröran. Vår tofuröra är baserad på en krämig vegansk majonnäs och innehåller räkliknande tofubitar, tångkaviar och dill.