Vegansk sallad med apelsintofu
Vegansk sallad med tofu, bulgur och machésallad! Vilken grej. Om du vill slänga ihop en härlig sallad fylld med protein och smak så har du kommit rätt. Tofun är marinerad med apelsin, och genom att steka eller ugnsbaka tofun får den en krispig yta. Variera övriga ingredienser precis som du vill, gärna efter säsong; byt ut granatäpplekärnor mot vattenmelon eller jordgubbar under somriga dagar, till exempel.
Vegansk sallad med tofu, bulgur och machésallad! Vilken grej. Om du vill slänga ihop en härlig sallad fylld med protein och smak så har du kommit rätt. Tofun är marinerad med apelsin, och genom att steka eller ugnsbaka tofun får den en krispig yta. Variera övriga ingredienser precis som du vill, gärna efter säsong; byt ut granatäpplekärnor mot vattenmelon eller jordgubbar under somriga dagar, till exempel.
Du behöver
Så gör du
- Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Salta och smaka av.
- Hyvla moroten med en potatisskalare och kärna ur granatäpplet.
- Mixa ihop apelsinsaft, olja, örtsalt och svartpeppar. Skär tofun i cirka 1 cm tjocka skivor och pensla över apelsinmarinaden. Låt marinera några minuter i kylskåp om tid finns. Ju längre tid du marinerar tofun, desto djupare smak får den.
- Stek eller grilla tofun på hög värme tills den har fått en härlig stek- eller grillyta.
- Blanda bulgur, salladsmix och morötter. Lägg på tofun och toppa med granatäpple, pistagenötter och tahinidressing. Njut!
Tips! Servera denna sallad med tofu som tillbehör på grillningen, eller som en matig lunch. Den passar perfekt att äta kall och ta med på picknick.
Vi använder Yipin extra fast tofu naturell som är lättlagad och steks krispig på ett kick. Låt den marineras en stund innan tillagning för en djupare apelsinsmak, och stek gärna tofun i marinaden.
Foto: Emma Shevtzoff