Recept av Yipin
30 min
|2 portioner
Så gör du
- Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Salta och smaka av.
- Hyvla moroten med en potatisskalare och kärna ur granatäpplet.
- Mixa ihop apelsinsaft, olja, örtsalt och svartpeppar. Skär tofun i cirka 1 cm tjocka skivor och pensla över apelsinmarinaden. Låt marinera några minuter i kylskåp om tid finns. Ju längre tid du marinerar tofun, desto djupare smak får den.
- Stek eller grilla tofun på hög värme tills den har fått en härlig stek- eller grillyta.
- Blanda bulgur, salladsmix och morötter. Lägg på tofun och toppa med granatäpple, pistagenötter och tahinidressing. Njut!
Tips! Servera denna sallad med tofu som tillbehör på grillningen, eller som en matig lunch. Den passar perfekt att äta kall och ta med på picknick.
Vi använder Yipin extra fast tofu naturell som är lättlagad och steks krispig på ett kick. Låt den marineras en stund innan tillagning för en djupare apelsinsmak, och stek gärna tofun i marinaden.
Foto: Emma Shevtzoff
Du kanske också gillar
Jennys favoritrecept
Färska vårrullar med sötstark sås
30 min
|
Tempeh original
Recept av Hanna Olvenmark
Svartkålspasta med rökt tofu
20 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Yipin
Kall bulgursallad med friterad tofu
20 min
|
Friterad tofu
Johannas favoritrecept
Vegetarisk pad thai med tofu
20 min
|
Friterad tofu