Vegansk risotto med svamp
Kategorier:
Steka tofu
Vegansk risotto med svamp och örtmarinerad tofu – snacka om pangrätt! Med denna maträtt kan du drömma dig bort till Italien. Risotton kombinerar krämighet med krisp från den stekta tofun, och receptet är lätt att följa. Det är dessutom helt veganskt om du använder växtbaserad parmesan och växtbaserat smör. Buon appetito!
Vegansk risotto med svamp och örtmarinerad tofu – snacka om pangrätt! Med denna maträtt kan du drömma dig bort till Italien. Risotton kombinerar krämighet med krisp från den stekta tofun, och receptet är lätt att följa. Det är dessutom helt veganskt om du använder växtbaserad parmesan och växtbaserat smör. Buon appetito!
Davids favoritrecept
30 min
|4 portioner
Du behöver
- 2 x 230 g Yipin örtmarinerad tofu
- 4 msk valfritt smör
- 4 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 200-250g färska champinjoner
- 4 dl risottoris, t ex arborio
- 2 dl vitt vin
- 12 dl grönsaksbuljong (buljongtärning eller fond, blandat med vatten)
- 1 dl valfri parmesan
- salt och peppar
Tillbehör:
- färsk timjan
- valfri parmesan
Tips!
Köp Yipin örtmarinerad tofu på Mathem.
Så gör du
- Värm upp en gryta med smör och olja.
- Krossa vitlök, hacka lök och skiva champinjoner. Tärna tofun i cirka 1 cm tjocka kuber och stek i grytan tills de får en gyllene och krispig yta. Lägg tofun åt sidan.
- Häll i risottoriset i grytan och bryn i några minuter tills det fått lite färg. Häll i vinet och låt koka bort på medelhög värme. Rör om ofta.
- Häll i en ¼ av buljongen, rör om och låt koka in i riset. Upprepa med resten av buljongen; häll i ca. 2 dl åt gången. Det är klart efter ca. 20 minuter när riset mjuknat och är krämigt.
- Blanda i tofun. Riv och vänd sedan ner parmesan, smaka av med salt och peppar. Servera vegansk risotto med svamp och örtmarinerad tofu med färsk persilja.
Med vår örtmarinerade tofu lagar du enkelt maträtter inspirerade av det franska och italienska köket, på ett kick! En vegansk svamprisotto är bara ett av många exempel. Vår örtiga tofu är tillverkad i Vallentuna, ekologisk, har en fyllig smak av basilika, timjan och vitlök.
Fler tips!
Du <3 vegansk risotto med svamp (a.k.a vegansk svamprisotto)? Då gillar du säkert också…
Recept av Yipin
Vegansk pizza med basilika och mozzarella
30 min
|
Tofu Örter & vitlök
Lisas favoritrecept
Tofu carbonara
15 min
|
Alspånsrökt tofu
Lisas favoritrecept
Vegansk pastagratäng
30 min
|
Tofu Örter & vitlök
Recept av Yipin
Ugnsbakad tofu med grönsaker och sås
20 min
|
Tofu Örter & vitlök