Johannas favoritrecept
30 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin friterad tofu
  • 1 pkt risnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk japansk soja
  • ½ msk socker
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • juice från 1 lime
  • 1 msk tamarindpasta (valfritt, se tips efter instruktioner)
  • 2 morötter
  • 1 röd chili
  • Tillbehör

  • osaltade jordnötter
  • färsk koriander

Tips!

Handla Yipin friterad tofu på ICA, Hemköp eller Coop.

Så gör du

  1. Koka eller lägg risnudlarna i blöt, enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. I en skål, blanda ihop pressade vitlöksklyftor med ingefära, soja, socker, olja, vatten, limejuice och tamarindpasta (valfritt).
  3. Hacka morötter fint och hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek morötterna tills de mjuknat något, samtidigt som du steker tofun på medelhög värme, i cirka 3-5 minuter eller tills den blir krispig och gyllene.
  4. Hacka jordnötter och chili. Tillsätt chilin och vitlöksblandningen i stekpannan.
  5. Häll över de kokta nudlarna i stekpannan och rör om. Servera vegansk pad thai med hackade jordnötter, färsk koriander och njut!

 

Pad thai är en rätt som går att variera på många sätt, och i en vegansk pad thai är det nästan alltid tofu som har en central plats i maträtten. Här använder vi friterad tofu som enkelt får en härligt krispig yta vid stekning. Den adderar tuggmotstånd till rätten och är dessutom en höjdare på att dra till sig smaker – ju längre du låter den ligga och gotta sig i denna tofu pad thai, desto djupare smak får den. 

Tips! Använd tamarindpasta i din pad thai för att göra den mer autentisk. Isåfall rekommenderar vi att ta bort limejuice i receptet och öka sötningen till 1 ½ – 2 msk.