Recept av Yipin
15 min
|2-3 portioner
Du behöver
-
Omelett
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 400 g Yipin silkesmjuk tofu
- 1 purjolök
- 4 msk hackad gräslök
- 200 g plommontomater
- ¾ dl sojagrädde
- ½ dl kikärtsmjöl
- 1 tsk kala namak (svart salt)
- örtsalt
- svartpeppar
-
Örtsås
- 2 dl havrefraiche
- 1 msk vegansk majonnäs
- 1 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika och persilja
- 1 krm salt
- svartpeppar
Tips!
Yipin fast tofu naturell och Yipin silkesmjuk tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.
Så gör du
- Hacka purjolök och gräslök och skiva tomaterna.
- Mixa silkestofu, kikärtsmjöl, svart salt och sojagrädde i en matberedare.
- Mosa den fasta tofun med en gaffel och vänd ned i blandningen.
- Tillsätt purjolök och gräslök. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
- Häll hälften av smeten i en uppvärmd stekpanna med olja och lägg på tomatbitarna. Stek på medelvärme i 10-12 minuter. Vänd och stek i några minuter på andra sidan.
- Vitlökssås: Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda med övriga ingredienser. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och svartpeppar.
- Servera och toppa med färsk gräslök och vitlökssås. Voilà; du har nu lagat en vegansk omelett!
Tips! Stek lite av Yipin alspånsrökt tofu och lägg i omeletten, eller servera vid sidan av.