Recept av Yipin
20 min |8 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin silkesmjuk tofu
  • 200g vit choklad
  • valfri tårtbotten (t ex recept från Fridasvegobak)
  • 3 dl valfri vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 1 liter färska jordgubbar

Tips!

Yipin silkesmjuk tofu finns att köpa på Mathem.

 

Så gör du

  1. Lägg silkestofun i en bunke och mixa eller vispa med elvisp till en slät konsistens.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Hacka sedan vit choklad i små bitar och lägg i en värmetålig skål. Placera skålen ovanpå kastrullen med kokande vatten, utan att skålen nuddar vattnet.
  3. Låt chokladen smälta långsamt under omrörning. Se till att vattnet inte är för varmt, då vit choklad är känslig för höga temperaturer och kan skära sig.
  4. Häll i den smälta vita chokladen och fortsätt vispa. Låt stå i kylskåpet ett par timmar.
  5. Varva tårtbotten, vispgrädde, sylt och vit chokladfyllning. Toppa med färska jordgubbar och bjud på en sagolikt god jordgubbstårta!

 

Fyllningen blir härligt krämig tack vare den hemliga ingrediensen silkestofu. Silkestofun mixas och blandas samman med smält vit choklad vilket ger tårtan det där lilla extra. Denna jordgubbstårta är också enkel att göra – baka en egen tårtbotten eller använd en färdig. Om du vill ha en vegansk variant kan du däremot behöva baka en egen, då en färdig kan vara svår att hitta i butik. Prova till exempel något av recepten hos Fridas vegobak.