Recept av Yipin
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 2 msk neutral olja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kumminfrön (mortlade)
  • ½- 1 tsk cayennepeppar
  • 3 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 tärnade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 8 dl vatten
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • 1 paprika
  • 3 selleristjälkar
  • salt och peppar

 

Tillbehör

  • créme fraiche, t. ex växtbaserad
  • färsk persilja
  • valfritt bröd

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Hetta upp en stor gryta med 2 msk olja. Hacka gul lök och vitlök och stek tills mjuka.
  2. Tillsätt mortlade kumminfrön, ½ tsk cayennepeppar, paprikapulver och tomatpuré. Rör om. Tillsätt de tärnade tomaterna, grönsaksbuljongen och häll över vattnet.
  3. Hacka potatis, morot, paprika och selleri i bitar, häll ner i grytan. Salta och peppra. Låt sjuda i 20-30 minuter, tills potatis och grönsaker är mjuka.
  4. Under tiden soppan kokar, tärna alspånsrökt tofu i 1 ½ cm stora kuber. Stek i lite olja tills krispig.
  5. Tillsätt tofun precis innan soppan sjudit klart. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
  6. Servera vegansk gulasch med crème fraiche, persilja och bröd. Mumsigt värre!

 

Som en varm kram. Ja, så känns det att äta en värmande vegansk gulasch! Så vad väntar du på? Prova receptet och låt hela familjen eller sällskapet njuta!

Alspånsrökt tofu är en tofu som vår familj röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna. Resultatet? En kombination av umami och rökighet med extra fast konsistens, som gör den både förtrollande god och lättlagad. Den passar också utmärkt istället korv i en tofu stroganoff, bacon i carbonaran eller ha som pålägg på mackan. Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare, för den delen. Mums.