Recept av Yipin
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh original
  • 3 dl ris (gärna jasmin)
  • neutral olja
  • 1 broccolihuvud
  • 2 morötter
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • 3 msk japansk sojasås
  • 2 tsk sesamolja
  • salt och peppar

 

Tillbehör

  • salladslök

 

Tips!

Handla Yipin tempeh original på Mathem.

Så gör du

  1. Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Hacka morötter och broccoli, stek tillsammans med tempeh i neutral olja på medelhög värme, tills allt fått fin stekyta.
  3. Under tiden det steks, hacka chili, vitlök och gul lök smått. Tillsätt i pannan tillsammans med japansk soja, sesamolja, salt och peppar. Lägg till sist i riset, stek i några minuter till.
  4. Servera med salladslök och njut av en vegansk fried rice!

 

I detta recept på vegansk fried rice används Yipin tempeh original  som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd, är riktigt saftig med en mild nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. I denna rätt tar den efter smaker som sojasås och vitlök. Mumsigt värre.

 

Tempeh är ett utmärkt alternativ till kyckling eller fläsk som annars är vanligt i en klassisk fried rice. Då får du en smarrig vegansk fried rice som dessutom är klimatsmart; win win för både smaklökarna och naturen!