Vegansk fried rice
Ta smaklökarna på resa till Asien med klassikern fried rice! Vanligtvis innehåller rätten både ägg och kött eller räkor, men den går utmärkt att göra både äggfri och köttfri i en vegansk fried rice. Denna serveras med krispigt stekt tempeh och passar såväl till vardags som till festligare middag. Och du, vegansk fried rice tar bara 20 min att laga!
Ta smaklökarna på resa till Asien med klassikern fried rice! Vanligtvis innehåller rätten både ägg och kött eller räkor, men den går utmärkt att göra både äggfri och köttfri i en vegansk fried rice. Denna serveras med krispigt stekt tempeh och passar såväl till vardags som till festligare middag. Och du, vegansk fried rice tar bara 20 min att laga!
Du behöver
- 200 g Yipin tempeh original
- 3 dl ris (gärna jasmin)
- neutral olja
- 1 broccolihuvud
- 2 morötter
- 1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- ½ gul lök
- 3 msk japansk sojasås
- 2 tsk sesamolja
- salt och peppar
Tillbehör
- salladslök
Tips!
Handla Yipin tempeh original på Mathem.
Så gör du
- Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
- Hacka morötter och broccoli, stek tillsammans med tempeh i neutral olja på medelhög värme, tills allt fått fin stekyta.
- Under tiden det steks, hacka chili, vitlök och gul lök smått. Tillsätt i pannan tillsammans med japansk soja, sesamolja, salt och peppar. Lägg till sist i riset, stek i några minuter till.
- Servera med salladslök och njut av en vegansk fried rice!
I detta recept på vegansk fried rice används Yipin tempeh original som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd, är riktigt saftig med en mild nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. I denna rätt tar den efter smaker som sojasås och vitlök. Mumsigt värre.
Tempeh är ett utmärkt alternativ till kyckling eller fläsk som annars är vanligt i en klassisk fried rice. Då får du en smarrig vegansk fried rice som dessutom är klimatsmart; win win för både smaklökarna och naturen!