Recept av Yipin
20 min
|4 portioner
Du behöver
- 200 g Yipin tempeh original
- 3 dl ris (gärna jasmin)
- neutral olja
- 1 broccolihuvud
- 2 morötter
- 1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- ½ gul lök
- 3 msk japansk sojasås
- 2 tsk sesamolja
- salt och peppar
Tillbehör
- salladslök
Tips!
Handla Yipin tempeh original på Mathem.
Så gör du
- Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
- Hacka morötter och broccoli, stek tillsammans med tempeh i neutral olja på medelhög värme, tills allt fått fin stekyta.
- Under tiden det steks, hacka chili, vitlök och gul lök smått. Tillsätt i pannan tillsammans med japansk soja, sesamolja, salt och peppar. Lägg till sist i riset, stek i några minuter till.
- Servera med salladslök och njut av en vegansk fried rice!
I detta recept på vegansk fried rice används Yipin tempeh original som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd, är riktigt saftig med en mild nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. I denna rätt tar den efter smaker som sojasås och vitlök. Mumsigt värre.
Tempeh är ett utmärkt alternativ till kyckling eller fläsk som annars är vanligt i en klassisk fried rice. Då får du en smarrig vegansk fried rice som dessutom är klimatsmart; win win för både smaklökarna och naturen!
Fler lättlagade recept
Recept av Yipin
Röd curry med friterad tofu
20 min
|
Friterad tofu
Johannas favoriträtt
Tofu teriyaki med grönsaker och ris
15 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Marinad till tofu och tempeh
30 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Recept av Yipin
Tofu stroganoff
20 min
|
Alspånsrökt tofu