Vegansk fetaost på tofu
Det är enkelt att göra egen vegansk fetaost på tofu! Med detta recept av Sofia Klasson så förgyller du vilken sallad som helst med en fräsch och god grekisk smak och bra konsistens. Och receptet är snabblagat och din fetaost är redo att ätas efter två dagar i kylskåp, då hinner den dra till sig ordentligt med smak! Du gör den bäst med vår extra fasta tofu.
Det är enkelt att göra egen vegansk fetaost på tofu! Med detta recept av Sofia Klasson så förgyller du vilken sallad som helst med en fräsch och god grekisk smak och bra konsistens. Och receptet är snabblagat och din fetaost är redo att ätas efter två dagar i kylskåp, då hinner den dra till sig ordentligt med smak! Du gör den bäst med vår extra fasta tofu.
Du behöver
Så gör du
- Dela den extra fasta tofun i 1 x 1 cm stora kuber.
- Pressa vitlöken och blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en burk som rymmer ca 0,75 L.
- Häll ned tofun i marinaden och blanda om försiktigt. Låt burken stå försluten i minst 2 dagar innan servering.
- Servera vegansk fetaost i din favoritsallad! Mums.
Tofun marineras enkelt i en god fetaost-inspirerad marinad och drar till sig smaken riktigt bra om den får ligga och dra sig i cirka två dagar innan servering. Din fetaost på tofu håller sig därefter upp emot en vecka i kylskåp.
Tips för konsistens! Med Yipin extra fast naturell tofu kan du göra din fetaost direkt och får en bra fast konsistens på vegansk fetaost. Om du däremot väljer en något mjukare tofu, vår fasta tofu naturell, så mår den bra av att pressas på vatten en stund innan den läggs i marinaden. Då lägger du tofun i en ren kökshandduk mellan två skärbrädor och något tungt på så vätska pressas ut. Låt ligga minst 20 min, gärna längre.
Recept och foto är skapat av Sofia Klasson, en fantastisk receptkreatör som driver Vågavegan, en vegansk matblogg och Instagram fylld av recept. Vi blir alltid så inspirerade, så se till att kolla in hennes kanal du också! Du hittar henne på @vågavegan och vagavegan.se.