Recept av Sofia Klasson
15 min |ca 4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu
  • ca 3 dl olivolja
  • ca ½ msk flingsalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk chiliflakes
  • ½ tsk torkad dragon
  • ½ tsk torkad oregano
  • ¼ tsk torkad basilika
  • juice och zest från ¼ citron

Tips!

Yipin extra fast tofu naturell finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Dela den extra fasta tofun i 1 x 1 cm stora kuber.
  2. Pressa vitlöken och blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en burk som rymmer ca 0,75 L.
  3. Häll ned tofun i marinaden och blanda om försiktigt. Låt burken stå försluten i minst 2 dagar innan servering.
  4. Servera vegansk fetaost i din favoritsallad! Mums.

 

Tofun marineras enkelt i en god fetaost-inspirerad marinad och drar till sig smaken riktigt bra om den får ligga och dra sig i cirka två dagar innan servering. Din fetaost på tofu håller sig därefter upp emot en vecka i kylskåp.

 

Tips för konsistens! Med Yipin extra fast naturell tofu kan du göra din fetaost direkt och får en bra fast konsistens på vegansk fetaost. Om du däremot väljer en något mjukare tofu, vår fasta tofu naturell, så mår den bra av att pressas på vatten en stund innan den läggs i marinaden. Då lägger du tofun i en ren kökshandduk mellan två skärbrädor och något tungt på så vätska pressas ut. Låt ligga minst 20 min, gärna längre.

 

Recept och foto är skapat av Sofia Klasson, en fantastisk receptkreatör som driver Vågavegan, en vegansk matblogg och Instagram fylld av recept. Vi blir alltid så inspirerade, så se till att kolla in hennes kanal du också! Du hittar henne på @vågavegan och vagavegan.se.