Recept av Yipin
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g silkesmjuk tofu
  • 1 ½ dl kakao
  • 2 msk agavesirap
  • 1 ½ krm salt
  • 4 dl vispbar, sötad sojagrädde
  • 200 g ljus eller mörk choklad

Tips!

Yipin silkesmjuk tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Mixa silkestofu, kakao, agavesirap och salt till en slät smet.
  2. Vispa grädden hårt.
  3. Vänd ned chokladsmeten i grädden tills det är helt blandat.
  4. Hacka choklad och blanda ned i glassmeten.
  5. Frys in glassmeten. Rör om med jämna mellanrum, gärna var 10:e minut, tills glassen fått önskad konsistens. Om du har glassmaskin kan du med fördel köra glassen i den, men det går minst lika bra utan.
  6. Servera vegansk chokladglass direkt eller spara den till ett senare tillfälle.

 

Silkestofu är den hemliga ingrediensen i detta recept på hemgjord glass (utan glassmaskin!). Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den mixas eller vispas. Därför funkar silkestofu perfekt som krämig bas i bakverk och desserter såväl som i maträtter.