Recept av Yipin
20 min
|4 portioner
Så gör du
- Mixa silkestofu, kakao, agavesirap och salt till en slät smet.
- Vispa grädden hårt.
- Vänd ned chokladsmeten i grädden tills det är helt blandat.
- Hacka choklad och blanda ned i glassmeten.
- Frys in glassmeten. Rör om med jämna mellanrum, gärna var 10:e minut, tills glassen fått önskad konsistens. Om du har glassmaskin kan du med fördel köra glassen i den, men det går minst lika bra utan.
- Servera vegansk chokladglass direkt eller spara den till ett senare tillfälle.
Silkestofu är den hemliga ingrediensen i detta recept på hemgjord glass (utan glassmaskin!). Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den mixas eller vispas. Därför funkar silkestofu perfekt som krämig bas i bakverk och desserter såväl som i maträtter.
Fler smarriga desserter
Gillade du detta recept på hemgjord glass? (Vegansk chokladglass, för att vara exakt). Då gillar du säkert också…