Vegansk chokladglass
Hemgjord, vegansk chokladglass gjord på silkestofu – en riktig höjdare till sommaren (eller året om)! Med detta recept får du en hemgjord glass helt utan glassmaskin. Glassen har en rik smak av choklad och är förvånansvärt enkel att göra. Eftersom den är gjord med silkestofu blir den även extra proteinrik! Servera som efterrätt i strut eller bägare och njut av den goda och svalkande smaken. En garanterad smakupplevelse för hela sällskapet!
Hemgjord, vegansk chokladglass gjord på silkestofu – en riktig höjdare till sommaren (eller året om)! Med detta recept får du en hemgjord glass helt utan glassmaskin. Glassen har en rik smak av choklad och är förvånansvärt enkel att göra. Eftersom den är gjord med silkestofu blir den även extra proteinrik! Servera som efterrätt i strut eller bägare och njut av den goda och svalkande smaken. En garanterad smakupplevelse för hela sällskapet!
Du behöver
Så gör du
- Mixa silkestofu, kakao, agavesirap och salt till en slät smet.
- Vispa grädden hårt.
- Vänd ned chokladsmeten i grädden tills det är helt blandat.
- Hacka choklad och blanda ned i glassmeten.
- Frys in glassmeten. Rör om med jämna mellanrum, gärna var 10:e minut, tills glassen fått önskad konsistens. Om du har glassmaskin kan du med fördel köra glassen i den, men det går minst lika bra utan.
- Servera vegansk chokladglass direkt eller spara den till ett senare tillfälle.
Silkestofu är den hemliga ingrediensen i detta recept på hemgjord glass (utan glassmaskin!). Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den mixas eller vispas. Därför funkar silkestofu perfekt som krämig bas i bakverk och desserter såväl som i maträtter.
Fler smarriga desserter
Gillade du detta recept på hemgjord glass? (Vegansk chokladglass, för att vara exakt). Då gillar du säkert också…