Vegansk bacon (fejkon)
Hejdå bacon, hallå vegansk bacon! Vi tror att knaprig fejkon kan vara livets stora mening, i alla fall om du gör den med vår svensktillverkade alspånsrökta tofu! Fejkon är ett fyndigt smeknamn för en vegetarisk eller vegansk bacon. Detta är en riktigt bra idé för dig som vill minska på rött kött eller bara äta otroligt god frulle. Dessutom är receptet superenkelt att följa, samtidigt som det går riktigt snabbt.
Hejdå bacon, hallå vegansk bacon! Vi tror att knaprig fejkon kan vara livets stora mening, i alla fall om du gör den med vår svensktillverkade alspånsrökta tofu! Fejkon är ett fyndigt smeknamn för en vegetarisk eller vegansk bacon. Detta är en riktigt bra idé för dig som vill minska på rött kött eller bara äta otroligt god frulle. Dessutom är receptet superenkelt att följa, samtidigt som det går riktigt snabbt.
Du behöver
- 230 g Yipin alspånsrökt tofu
- 4 msk japansk sojasås
- 2 msk vatten
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- svartpeppar efter tycke
Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.
Så gör du
- Skiva tofun i tunna längder likt bacon, ca ½ cm tjocka. Blanda alla ingredienser utom tofun i en skål.
- Värm upp en stekpanna på medelhög värme och häll i blandningen. Därefter lägger du ned tofun i stekpannan och steker i några minuter på båda sidorna tills du får en knaprig gyllene yta.
- Servera vegansk bacon direkt med valfria tillbehör, såsom en scrambled tofu. Mums!
Hurra! Nu är du redo för en brunch eller frukost i världsklass! Denna fejkon (vegansk bacon) gör du på mindre än 15 minuter(!) och receptet kräver endast några få ingredienser och inga konstigheter! Servera gärna med en krämig scrambled tofu (vegansk äggröra) så är brunchen komplett.
Alspånsrökt tofu röker vi själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna. Resultatet? En förtrollande god smakkombination av umami och rökighet, OCH en extra fast konsistens som gör den både lättlagad och enkel att steka krispig. Glöm inte att också prova den istället för korv i en vegansk stroganoff, eller i carbonaran istället för bacon. Eller varför inte som skivat pålägg på mackan? Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare! Mums.