Stinas favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 2 skivor surdegsbröd
  • valfritt smör
  • valfri mozzarella
  • ruccola
  • soltorkade tomater
  • Egen pesto (eller köp färdig)

  • 25 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl valfri parmesan
  • ½ dl olivolja
  • salt och peppar

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Egen pesto: Mixa pinjenötter, basilika och parmesan i en matberedare en kort stund. Tillsätt sedan olivolja, salt och peppar och mixa tills len. Skippa detta steg om du använder en färdig pesto.
  2. Skiva alspånsrökt tofu och mozzarella i cirka ½ cm tjocka skivor.
  3. Bred ett lager pesto på två skivor surdegsbröd. Lägg på några blad ruccola, alspånsrökt tofu, mozzarella och soltorkade tomater. Lägg på andra brödskivan.
  4. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek brödskivorna på medelhög värme i cirka 2 minuter på varje sida.
  5. Dela dina varma mackor med pesto på mitten och servera direkt. Mums!

 

I detta recept på varma mackor använder vi alspånsrökt tofu. Anledningen är enkel; det är ruggigt gott alternativ till skinka och bacon. Lägg skivad eller hyvlad rökt tofu på den varma mackan, eller på en kall smörgås för den delen. Om du är sugen på en lyxig varm macka är detta ett perfekt recept för dig, men det går lika bra att hålla det simpelt med bara alspånsrökt tofu och valfri grönsak.