Varma mackor med pesto och rökt tofu
En perfekt varm macka har ett frasigt yttre med krämig fyllning. Gärna med mycket ost, skinka och något grönt – och såklart massor av smak. Det är precis vad detta recept på varma mackor med pesto bjuder på! Fyll med valfri mozzarella (gärna vegansk), hemgjord eller färdig pesto, soltorkade tomater och alspånsrökt tofu istället för bacon. Mmm, ma(c)kalöst gott!
En perfekt varm macka har ett frasigt yttre med krämig fyllning. Gärna med mycket ost, skinka och något grönt – och såklart massor av smak. Det är precis vad detta recept på varma mackor med pesto bjuder på! Fyll med valfri mozzarella (gärna vegansk), hemgjord eller färdig pesto, soltorkade tomater och alspånsrökt tofu istället för bacon. Mmm, ma(c)kalöst gott!
Du behöver
Så gör du
- Egen pesto: Mixa pinjenötter, basilika och parmesan i en matberedare en kort stund. Tillsätt sedan olivolja, salt och peppar och mixa tills len. Skippa detta steg om du använder en färdig pesto.
- Skiva alspånsrökt tofu och mozzarella i cirka ½ cm tjocka skivor.
- Bred ett lager pesto på två skivor surdegsbröd. Lägg på några blad ruccola, alspånsrökt tofu, mozzarella och soltorkade tomater. Lägg på andra brödskivan.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek brödskivorna på medelhög värme i cirka 2 minuter på varje sida.
- Dela dina varma mackor med pesto på mitten och servera direkt. Mums!
I detta recept på varma mackor använder vi alspånsrökt tofu. Anledningen är enkel; det är ruggigt gott alternativ till skinka och bacon. Lägg skivad eller hyvlad rökt tofu på den varma mackan, eller på en kall smörgås för den delen. Om du är sugen på en lyxig varm macka är detta ett perfekt recept för dig, men det går lika bra att hålla det simpelt med bara alspånsrökt tofu och valfri grönsak.