Recept av Yipin
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin fast naturell tofu eller 230 g Yipin extra fast tofu
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk socker
  • ½ tsk salt
  • ½ msk ättiksprit 12%
  • ¼ dl vatten
  • ¼ dl matgrädde, t ex växtbaserad
  • 1 dl olja
  • 1 msk dill

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Blanda senapen med socker, salt och ättika.
  2. Tillsätt grädde, olja och vatten under omrörning. Blanda sedan ner dillen.
  3. Pressa fast tofu försiktigt på vatten med en kökshandduk. Skär den sedan i 1,5 cm stora kuber och lägg tofun i blandningen och rör om. Om du använder extra fast tofu kan du skiva den direkt.
  4. Låt stå i kylen över natten innan servering. Servera din tofusill senap och njut!

 

Finare än fisken, eller hur? För extra fast konsistens på din tofusill rekommenderar vi att pressa vår fasta naturella tofu på vatten med en kökshandduk innan du skivar den. Det gör att den får en fastare konsistens och påminner mer om sill i texturen. Du kan också välja Yipin extra fast naturell tofu som du kan skiva direkt.

 

Och vet du vad? Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna, av ekologiska sojabönor odlade i Frankrike. Ett bra val för både klimatet och smaklökarna, vi lovar!

 

Passa på att testa vegansk skärgårdssill och inlagd tofusill till buffén också! Eller varför inte laga något annat gott, som en smörgåstårta eller skagencheesecake? Scrolla ned och låt dig inspireras.