Sofias favoritrecept
45 min |4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt Yipin woknudlar
  • 200g Yipin friterad tofu
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora morötter
  • 380g kikärtor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk grön curry
  • 1 broccoli
  • rapsolja till stekning
  • 2 msk japansk soja
  • 3 blad thaibasilika
  • 1 röd chili
  • 1 röd paprika
  • 2 msk valfri fisksås
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 lime
  • salt & peppar
  • Topping

  • salladslök
  • sesamfrön
  • thaibasilika

Så gör du

  1. Skär gul lök i breda halvmånar, finhacka vitlök, skär morötterna i mynt och broccolin i små buketter.  
  2. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs lök i 1-2 min. Häll i grön curry och låt fräsa. Addera broccoli, morötter och thaibasilika.
  3. Häll i kokosmjölk, japansk soja, sweet chilisås och riven ingefära. Smula över grönsaksbuljongen och gå i med paprikan samt kikärtorna. Låt puttra. Smaka av och ha i mer grön curry om du vill.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och ha i den friterade tofun. Stek tills gyllene, salta och peppra. Ställ åt sidan.
  5. Dags att låta woknudlarna skina! Häll i 4 nästen woknudlar direkt i grytan. Låt puttra i 3-4 min.
  6. Pressa i en hel lime och häll i valfri fisksås i grytan. Rör om.  
  7. Häll i den stekta friterade tofun i din gröna currygryta, och voilà! Servera en riktigt god thai grön curry med nudlar och krispig tofu.

 

Tips! Viktigt att vänta med fisksåsen och lime tills 5 min innan servering, för att minimera risken för den unkna smaken.