Thai grön curry med nudlar och friterad tofu
Thai grön curry med nudlar och friterad, krispig tofu? Ja tack! Denna nudelrätt är en variant av den populära thaigrytan med grön curry och är en perfekt kombination av smaker. Tänk dig woknudlar som är blandade med en krämig grön currysås, vilken lyx! Vår friterade tofu steks gyllenbrunt krispig och blandas med grönsaker som broccoli, morötter, och kikärtor 🥦🥕 Ett otroligt gott och mättande recept som du lätt kan slänga ihop en vardag eller bjuda dina vänner på!
Thai grön curry med nudlar och friterad, krispig tofu? Ja tack! Denna nudelrätt är en variant av den populära thaigrytan med grön curry och är en perfekt kombination av smaker. Tänk dig woknudlar som är blandade med en krämig grön currysås, vilken lyx! Vår friterade tofu steks gyllenbrunt krispig och blandas med grönsaker som broccoli, morötter, och kikärtor 🥦🥕 Ett otroligt gott och mättande recept som du lätt kan slänga ihop en vardag eller bjuda dina vänner på!
Du behöver
- 1 pkt Yipin woknudlar
- 200g Yipin friterad tofu
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 stora morötter
- 380g kikärtor
- 400 ml kokosmjölk
- 2 msk grön curry
- 1 broccoli
- rapsolja till stekning
- 2 msk japansk soja
- 3 blad thaibasilika
- 1 röd chili
- 1 röd paprika
- 2 msk valfri fisksås
- 1 msk färsk ingefära
- 2 msk sweet chilisås
- 1 grönsaksbuljong
- 1 lime
- salt & peppar
-
Topping
- salladslök
- sesamfrön
- thaibasilika
Köp hem

Så gör du
- Skär gul lök i breda halvmånar, finhacka vitlök, skär morötterna i mynt och broccolin i små buketter.
- Hetta upp en wokpanna med olja och fräs lök i 1-2 min. Häll i grön curry och låt fräsa. Addera broccoli, morötter och thaibasilika.
- Häll i kokosmjölk, japansk soja, sweet chilisås och riven ingefära. Smula över grönsaksbuljongen och gå i med paprikan samt kikärtorna. Låt puttra. Smaka av och ha i mer grön curry om du vill.
- Hetta upp en stekpanna med olja och ha i den friterade tofun. Stek tills gyllene, salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Dags att låta woknudlarna skina! Häll i 4 nästen woknudlar direkt i grytan. Låt puttra i 3-4 min.
- Pressa i en hel lime och häll i valfri fisksås i grytan. Rör om.
- Häll i den stekta friterade tofun i din gröna currygryta, och voilà! Servera en riktigt god thai grön curry med nudlar och krispig tofu.
Tips! Viktigt att vänta med fisksåsen och lime tills 5 min innan servering, för att minimera risken för den unkna smaken.
Thai grön curry for the win?
Då kommer du att gilla fler av våra recept här nedan!