Johannas favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh original eller teriyaki
  • 2 dl ris
  • 2 dl skuren mango
  • 1 dl gurka
  • 2 dl rödkål
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1–2 avokado
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • Tillbehör

  • sesamfrön
  • lime

Tips!

Handla Yipin tempeh original på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka riset efter anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär upp mango, rödkål, gurka och avokado.
  2. Stek tempeh i olja tills den fått färg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera samtliga ingredienser i en skål och toppa med sesamfrön och lite färsk pressad lime. Njut av din tempeh poké bowl!

 

I vår tempeh poké bowl används Yipin tempeh original som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd, är riktigt saftig med en mild nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill.

 

Vill du ha mer smak på din tempeh? Tillsätt lite sesamolja och japansk sojasås i stekpannan, simple as that. Eller använd vår nyhet Yipin tempeh teriyaki. Stek tempehn i lite olja så får den dessutom en härligt kripsig yta.

 

Psst. Du kan enkelt variera din tempeh poké bowl genom att byta ut grönsaker och exotisk frukt utifrån vad du har hemma. Svinnsmart och gott på samma gång!