Jennys favoritrecept
20 min |2-3 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh original
  • ½ dl kokosmjölk
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk sweet chili sås
  • 1 tsk limejuice
  • några droppar sesamolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa chiliflakes

Förslag på tillbehör

  • ris
  • ångad pak choi
  • lime

Tips!

Handla Yipin tempeh original på Mathem.

 

Så gör du

  1. Blanda ihop ingredienserna till jordnötssåsen (allt utom tempeh).
  2. Steka: Stek tempeh på medelhög värme i cirka 5 minuter, så att den får yta. Sänk värmen något, pensla över lite av jordnötssåsen på tempehbitarna och stek ett par minuter till. Grilla: Om du väljer att grilla tempeh; trä tempeh på spetten och pensla med jordnötssås. Grilla i cirka 2-3 minuter på varje sida, tills de får grillyta.
  3. Lägg tempeh åt sidan och värm upp resten av jordnötssåsen.
  4. Servera tempeh med t ex kokt ris, ångad pak choi och resten av jordnötssåsen. Njut!

 

Så vad är tempeh egentligen? Tempeh härstammar från Indonesien och är fortfarande ett outforskat protein för många. Yipin tempeh original görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd och en milt nötaktig men naturell smak, vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill.

Välkommen att utforska tempeh tillsammans med oss. Och glöm inte att lägga namnet på minnet! Det växtbaserade proteinet har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick briljera i ett avsnitt av Sveriges mästerkock 2021.