Recept av Vanessa Pers
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin örtmarinerad tofu (eller egen marinerad tofu)
  • neutral olja till stekning
  • 20 rispapper
  • 4 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 1 gurka
  • 2 portioner kokt ris (eller risnudlar)
  • krispsallat eller valfri sallad

 

Tillbehör

  • rostade sesamfrön
  • ljus sojasås (valfritt: blandat med lite agavesirap och sweet chili för sötma)

 

Tips!

Yipin örtmarinerad tofu finns att köpa på Mathem.

 

Så gör du

  1. Skär örtmarinerad tofu i 1 cm tjocka stavar. Stek i neutral olja på medelhög-hög värme i ca tre minuter, eller tills du får en gyllene stekyta.
  2. Tillaga ris eller nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Skiva morötter, gurka och paprika i smala stavar och dela sallad i avlånga bitar.
  3. Koka upp rikligt med vatten och häll därefter i en stor skål. Låt sedan svalna tills ljummet. På en stor platt tallrik, lägg ett rispapper och blöt handen med vattnet. Massera in vatten på båda sidor av rispappret tills det mjuknar. Addera vatten vid behov.
  4. I mitten av rispappret, placera alla ingredienser likt en rektangel, ca 4 cm x 10 cm. Rulla ihop och vik till sist in kanterna. Repetera!
  5. Servera dina summer rolls med ljus sojasås (blanda gärna i lite agavesirap för sötma). Toppa med sesamfrön och börja doppa gärnet!

 

Summer rolls + tofu = <3

Visst var det gott? Receptet på summer rolls med örtmarinerad tofu har vi att tacka Vanessa Pers för, som brinner för grön mat och en miljömedveten livsstil (hon råkar även vara vår Yipin-ambassadör, vilket vi är så glada för!). Låt dig inspireras av hennes positiva vibe och kommande recept på Instagram @nessa_perhs. 

 

Här är örtmarinerad tofu den stora stjärnan som tillför fräscha och örtiga smaker av färsk basilika, timjan och vitlök. Steker du tofun gyllene får du dessutom det perfekta krispet. Den är också god i pasta och sallader, samt i wraps och gratänger. Tofun är tillverkad i Sverige (Vallentuna), är ekologisk plus otroligt enkel att tillaga.