Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 2 x 230g Yipin Alspånsrökt tofu
  • 4 msk Yipin Teriyakisås
  • 2 port. basmatiris
  • 0,5 gurka
  • 1 röd chili
  • 2 salladslökar
  • rostade sesamfrön

Tips!

Handla Yipin Alspånsrökt tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross eller MatHem.

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C över- och undervärme.
  2. Lägg tofublocket ovanpå två ätpinnar. Skiva tunna skåror längst hela blocket – tänk hasselbackspotatis!
  3. Lägg tofublocket på en klädd plåt och sprid ut teriyakisåsen ovanpå och mellan skårorna. Ställ sedan in plåten i mitten av ugnen och ugnsbaka i ca 15 min. Eftersom tofun redan är rökt räcker det med att den värms upp.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva gurka, salladslök och chili.
  6. Servera tofun med ris och toppa med gurka, chili, salladslök och sesamfrön. Njut!

Den bästa vegetariska biffen gååår till….

Skårad tofubiff i teriyakisås, såklart! Ja, tofubiff är kungen av alla vegetariska biffar där ute 👑 Kombon av alspånsrökt tofu + utsökt teriyakisås = alla de rätta smakerna. Mmm, mmm, mmm! En saftig och lyxig vegetarisk biff med perfekt balans av sälta och sötma 😍 Enkelt, snabbt och lika gott till vardags som till (grill)festen. Smaklig måltid!

Psst! Med Yipin Teriyakisås blir allt sååå mycket enklare – det är bara att hälla över pensla på!