Du behöver
- 200g Yipin alspånsrökt tempeh helbit
- 1 romansalladshuvud eller hjärtsallad
- 1 mango
- juice från 1 lime
- olivolja
- srirachasås (eller srirachamajonnäs)
- cashewnötter
- koriander
Tips!
Handla Yipin alspånsrökt tempeh helbit i vegokylen på ICA
Så gör du
- Skär tempeh och mango i kuber (eller valfri form). Hacka cashewnötter och koriander.
- Bryt fina blad av salladen och lägg salladsbladen på en tallrik. Toppa med tempeh, mango och hackade cashewnötter.
- Ringla över olivolja och srirachasås. Pressa lite limesaft och toppa med koriander. Servera och njut!
Psst! Sugen på krispigare salladswrap?
Javisst är det redan krispigt, men krispigare kan det bli! Lägg till riven morot eller gurka för ännu mer krisp och grönt. Ett annat knep är att prova steka eller airfrya tempehn, smakerna blir ännu djupare och tempehn krispigare 😉 Det går förstås också bra att toppa din salladswrap med lite vad som helst – om du t ex inte har cashewnötter hemma kan du alltid byta ut det mot jordnötter eller pumpafrön. Smaklig måltid!
Perfekt till lunch eller som förrätt!
Salladswrap med rökt tempeh är den perfekta lunchen för dig som är ute efter något snabbt, enkelt och fräscht. Men vänta! 😲 Om du istället använder hjärtsalladsblad får du en miniwrap som passar perfekt som lyxig förrätt eller tilltugg till festen. Hurra!
Salladswrap eller något annat fräscht?
Vi har flera goda och fräscha recept på allt ifrån salladswrap med rökt tempeh till nyttig grön smoothie!