Örtmarinerad tofu med quinoa och sparris
Örtmarinerad tofu med quinoa och sparris – en lättlagad, fräsch och förtrollande god middag. Genom att skiva tofun och tillaga den i ugnen blir den härligt krispig, men ändå saftig. Dessutom får du tid över till att göra persiljesåsen till det här receptet. Med örtmarinerad tofu behöver du inte heller smaksätta tofun, eftersom den redan är marinerad. Hur bra? I detta recept serveras tofun med quinoa och ugnsbakad sparris, vitlök och rödlök. Pricken över i:et är att äta alltsammans med en egen persiljesås. Prova och njut!
Örtmarinerad tofu med quinoa och sparris – en lättlagad, fräsch och förtrollande god middag. Genom att skiva tofun och tillaga den i ugnen blir den härligt krispig, men ändå saftig. Dessutom får du tid över till att göra persiljesåsen till det här receptet. Med örtmarinerad tofu behöver du inte heller smaksätta tofun, eftersom den redan är marinerad. Hur bra? I detta recept serveras tofun med quinoa och ugnsbakad sparris, vitlök och rödlök. Pricken över i:et är att äta alltsammans med en egen persiljesås. Prova och njut!
Du behöver
Så gör du
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka quinoa enligt anvisning.
- Dela örtmarinerad tofu och citron i cirka 1 cm tunna skivor. Skala vitlök, hacka rödlök och skölj sparrisen. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite flingsalt.
- Ugnsbaka i cirka 10-15 minuter, beroende på hur krispig du vill ha den.
- Under tiden, hacka persilja och blanda ihop med resten av ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda resterande persilja med kokt quinoa. Servera tillsammans med örtmarinerad tofu, sparris, vitlök och sås. Njut!
Om du vill ha extra mycket krisp, skiva tofun lite extra tunt. Håll koll på tiden bara – ju tunnare skivor, desto snabbare tillagas tofun i ugnen. Du kan såklart också välja andra grönsaker, men välj gärna utifrån säsong för bästa möjliga smak. Du borde däremot alltid välja örtmarinerad tofu. Med en ljuvlig smak av basilika, timjan och vitlök är den supergod med sparris, quinoa och persiljesås.