Recept av Yipin
20 min
|2 portioner
Du behöver
Så gör du
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka quinoa enligt anvisning.
- Dela örtmarinerad tofu och citron i cirka 1 cm tunna skivor. Skala vitlök, hacka rödlök och skölj sparrisen. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och strö över lite flingsalt.
- Ugnsbaka i cirka 10-15 minuter, beroende på hur krispig du vill ha den.
- Under tiden, hacka persilja och blanda ihop med resten av ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda resterande persilja med kokt quinoa. Servera tillsammans med örtmarinerad tofu, sparris, vitlök och sås. Njut!
Om du vill ha extra mycket krisp, skiva tofun lite extra tunt. Håll koll på tiden bara – ju tunnare skivor, desto snabbare tillagas tofun i ugnen. Du kan såklart också välja andra grönsaker, men välj gärna utifrån säsong för bästa möjliga smak. Du borde däremot alltid välja örtmarinerad tofu. Med en ljuvlig smak av basilika, timjan och vitlök är den supergod med sparris, quinoa och persiljesås.
Du kanske också gillar
Recept av Yipin
Veganska grillspett med grillsås
20 min
|
Friterad tofu
Recept av Yipin
Ugnsbakad tofu med grönsaker och sås
20 min
|
Tofu Örter & vitlök
Davids favoritrecept
Vegansk macka med rökt tofu
15 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Yipin
Vegansk paj – Quiche Lorraine
45 min
|
Alspånsrökt tofu