Recept av Yipin
20 min
|2 portioner
Så gör du
- Marinad: Blanda ihop riven ingefära, olja, vatten, soja och limejuice i en bunke. Vänd ner den friterade tofun och låt vila i kylen i 5-10 minuter.
- Under tiden, dela alla grönsaker i medelstora bitar. Hetta sedan upp en wokpanna med lite olja på medelhög-hög värme. Stek den friterade tofun i 2-3 minuter, tills den får lite yta på alla sidor. Tillsätt sedan grönsakerna och fortsätt steka tills de mjuknat något. Sänk värmen och tillsätt resten av marinaden och låt därefter värmas upp i någon minut.
- Tillaga nudlar enligt anvisning på förpackningen (t ex ramen- eller risnudlar). Häll härefter av vattnet och lägg nudlarna i wokpannan. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Om woken känns torr, tillsätt lika många delar vatten som sojasås.
- Valfritt: rosta cashewnötterna tills de fått lite yta, i en stekpanna på medelhög värme. Toppa till sist din krispiga tofu wok med cashewnötter, koriander och färskpressad lime. Njut!
Vår friterade tofu är stjärnan i den här rätten och passar perfekt i såväl wok och grytor som i sallader och pastarätter. Den är också en höjdare på att dra åt sig smak – ju längre du låter den marineras, desto djupare smak får den. Vill du ha riktigt krispig tofu har du också hittat rätt. Stek Yipin friterad tofu i 3-5 minuter i olja så att den får en gyllenbrun yta. Mums!
Visst är tofu + wok en utmärkt idé? Vår friterade tofu är ett gott och klimatsmart alternativ till kyckling. Något som dessutom typ ALLA kan älska, tror vi. Prova och se!
Hitta fler favoritrecept
Recept av Yipin
Marinad till tofu och tempeh
30 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Jennys favoritrecept
Tempeh med jordnötssås och ris
20 min
|
Tempeh original
Johannas favoritrecept
Vegetarisk pad thai med tofu
20 min
|
Friterad tofu
Recept av Emilia Milosavljevic
Sticky tofu med glaze
30 min
|
Fast tofu naturell