Du behöver
- 200g Yipin alspånsrökt tofu
- 1 äpple
- 1 färsk chili
- 1 dl valfri crème fraiche
- 1 msk valfri majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk pressad limejuice + zest
- 1 tsk honung
- salt och svartpeppar
Tips!
Handla Yipin Alspånrökt tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross eller Mathem.
Så gör du
- Tärna tofu och äpple i små kuber. Skiva chili.
- Blanda crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och honung i en skål.
- Vänd ner tofun, äpplet, chilin. Riv limen och pressa ut juicen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Krämig ”sill” med äpple, chili och lime = 💛
Syrlig, het och krämig – mmm så gott! Den här krämiga tofusillen med äpple, chili och lime blir nog allas nya favorit 😍 För vem sa att sill måste vara fisk? Den här tofuversionen är minst lika god – men också snällare mot klimatet. I det här receptet använder vi nämligen vår alspånsrökta tofu (gjord på ekologiska sojabönor) som vi röker med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna.
Psst! Vill du ha vegansk majonnäs till tofusillen? Kolla in vårt recept på hur du enkelt gör vegansk majonnäs utan ägg och rapsolja.
Krämig tofusill med äpple, chili och lime – eller något annat?
Ja du, vi har ju fler recept på krämig och inlagd vegetarisk ”sill” på vår hemsida – med allt ifrån äpple, chili och lime till citron, dill och gräslök.