Jennys favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin tempeh original
  • neutral olja
  • 1 msk ljus sojasås
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-1 ½ dl msk gochujangpasta eller sambal oelek
  • 1 msk sötning (t ex agavesirap eller honung)
  • 1 ½ dl valfri matgrädde
  • 2 dl pastavatten
  • ca ½ msk limejuice
  • salt & peppar
  • 2 port. pasta (t ex pappardelle)

Tillbehör:

  • färsk koriander
  • valfri parmesan

Tips!

Handla Yipin Tempeh original på Mathem eller i fysisk butik: ICA, Willys, Hemköp, Coop eller City Gross.

Så gör du

  1. Stek tempehn i en stekpanna på medelhög värme i neutral olja och sojasås. Ställ åt sidan.
  2. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Hacka lök och vitlök. Stek i en stekpanna på medelhög värme tillsammans med lite neutral olja. Addera gochujangpasta, matgrädde, pastavatten och limejuice. Salta och peppra efter smak.
  4. Vänd ner pastan i såsen och addera din stekta tempeh. Servera och toppa med valfri parmesan och färsk koriander. Njut!

 

Mer chilipasta med tempeh åt folket!

Ett vinnande recept på krämig chilipasta, eller hur? Den sötstarka gochujang-pastan (en koreansk chilipasta) ger verkligen ett gott sting till rätten, och vår saftiga tempeh rätten mer matig.

Om du är ny på tempeh kan vi berätta att du hittat en riktig superprodukt! Just vår tempeh innehåller hela 20g protein per 100g och görs på fermenterade sojabönor. Fermenteringen, som är en jäsningsprocess, gör att näringsämnen och goda bakterier tas tillvara på vilket är bra för vår hälsa och tarmflora. Blev du nyfiken? Lär dig mer i vår tempeh-guide!

Psst! Du hittar gochujang i asiatiska hyllan i din matbutik eller på asiatisk livs.