Recept av Maria Märlegård
ca 1h |3-4 portioner

Du behöver

Aktiv tid: 30 min + förberedelse dagen innan

  • 400 g Yipin fast naturell tofu
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 dl majsmjöl / majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 2 msk agavesirap
  • 3 msk ketchup
  • 2 msk gochujang
  • ½ dl brunt farinsocker
  • 2 msk soya
  • 1 msk sesamolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor

 

Tillbehör:

  • sesamfrön, salladslök och ris eller nudlar

 

Tips!

Hitta Yipin fast tofu naturell i vegokylen i matbutiken, eller beställ online på Mathem.

Så gör du

  1. Förbered tofun dagen innan: Pressa tofun på vatten ca 30 min genom att lägga den i en kökshandduk med något tungt ovanpå. Lägg sedan in i frysen över natten och låt tina och pressa därefter 30 min till. Detta gör att den får extra fast konsistens: trådig och nästan kycklingliknande. *Har du ont om tid så kan du hoppa över frysning och andra rundan av pressning.
  1. Sätt ugnen på 200⁰C varmluft. I en bunke, blanda ihop risvinäger, riven ingefära, majsmjöl, salt och peppar. Riv tofun i bitar blanda försiktigt i bunken så tofun täcks. Lägg bitarna på en plåt och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
  2. Under tiden, blanda ihop övriga ingredienser i en kastrull. När tofun nästan är klar, sätt på såsen på medelhög värme. När såsen börjar bubbla ta av från värmen.
  3. Ta ut tofun och lägg i en skål, häll över hälften av såsen och blanda runt så all tofu täcks. Strö över sesamfrön och tunt skivad salladslök. Servera din korean fried tofu med resten av såsen ihop med tex. ris eller nudlar. Njut av krispet!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en fast naturell tofu, som får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras.

 

Har du provat receptet på korean fried tofu?

Tagga @yipin.se och receptkreatören @marlegards.mat i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3