Inlagd tofu – vegansk sill
Finare än fisken! Inlagd tofu är ett veganskt alternativ till traditionell inlagd sill med smak av purjolök, morot och rödlök. Det är både gott och enkelt och är perfekt att servera på alla årets festliga högtider. Med denna sill kan du göra buffén fuskigt god! Dessutom gör du midsommar både grönare och mer inkluderande då den passar de allra flesta oavsett kosthållning (ja, även morfar!). Prova och låt hela sällskapet njuta!
Finare än fisken! Inlagd tofu är ett veganskt alternativ till traditionell inlagd sill med smak av purjolök, morot och rödlök. Det är både gott och enkelt och är perfekt att servera på alla årets festliga högtider. Med denna sill kan du göra buffén fuskigt god! Dessutom gör du midsommar både grönare och mer inkluderande då den passar de allra flesta oavsett kosthållning (ja, även morfar!). Prova och låt hela sällskapet njuta!
Du behöver
Så gör du
- Koka upp vattnet och blanda med socker och ättiksprit. Låt svalna.
- Hacka och skiva rödlök, morot, purjolök och saltgurka.
- Pressa fast tofu försiktigt på vatten med en kökshandduk. Skär den sedan i rektangulära skivor. Om du använder extra fast tofu kan du skiva den direkt.
- Blanda alla ingredienser i en skål eller burk.
- Förvara inlagd tofu i kylskåp under natten så är den klar till servering dagen efter. Mums!
En sill som alla kan gilla, det är vi övertygade om! Detta recept på vegansk sill / inlagd tofu var riktigt enkelt, eller hur? För extra fast konsistens på vegansk sill rekommenderar vi att pressa vår fasta naturella tofu på vatten med en kökshandduk innan du skivar den. Det gör att den får en fastare konsistens och påminner mer om sill i texturen. Du kan också välja Yipin extra fast naturell tofu som du kan skiva direkt.
När du ändå håller på, varför inte passa på att testa fler varianter på tofusill? Scrolla ner för fler goda recept till buffén.
Och vet du vad? Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna, av ekologiska sojabönor odlade i Frankrike. Ett bra val för både klimatet och smaklökarna, vi lovar!