Recept av Josefin Krüger
45 min |12 bitar / 8-12 portioner

Du behöver

  • Rabarberpaj

  • 500-700g rabarber
  • 150 g kokosolja
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 2 dl björksocker eller råsocker
  • ½ dl riven kokos
  • ½ dl solrosfrön
  • 2-3 tsk kanel
  • 1-2 tsk kardemumma
  • massa flingsalt
  • Magisk vaniljsås

  • 400g Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 msk agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Dela rabarbern i mindre bitar (cirka 1 cm).
  3. Smält smöret och bryn det gärna för lite knäckig smak.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i det brynta smöret. Blanda om. Smaka av med kryddor och flingsalt!
  5. Lägg rabarber bitarna i en form och fördela smuldegen ovanpå.
  6. In i ugnen 25-30 minuter eller tills den fått fin färg och rabarbern är alldeles mjuk.
  7. Under tiden svänger du snabbt ihop vaniljsåsen – i med alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.
  8. Ta ut din glutenfria rabarberpaj och ringla över den magiska vaniljsåsen! Servera, imponera och njut.

Ingen rabarber hemma?

Receptet är skapat av receptkreatören Josefin Krüger som inspirerar med sina recept på @yogakoket.se. Till den här pajen använde hon rabarber vilket självklart kan bytas ut till äpple eller annan frukt eller bär i säsong. Använd det du föredrar eller har hemma helt enkelt 🍏

 

Hemligheten till krämigheten: Silkesmjuk tofu!

Vår silkesmjuka tofu blir den perfekta basen i mat och bakning genom att du vispar eller mixar den. Då blir den otroligt slät och krämig! Tänk dig en krämig vegansk chokladmousse eller en vegansk cheesecake. Hur gott låter inte det? 😄