Tempeh original
God i tacos, pasta & sallad
Tempeh original – nu snackar vi superprodukt! 20 g protein*, schysst mot magen och galet god. Vår tärnade tempeh är riktigt saftig, milt nötaktig i smaken och görs av fermenterade sojabönor. Fermenteringen gör den rik på nyttigheter såsom protein, järn, fibrer och bakterier som är snälla mot magen. Bra va? Tack vare sin fasta konsistens är vår naturella tempeh dessutom enkel att tillaga; smaksätt och stek, ugnsbaka, grilla eller ät kall.
*per 100 g
SOJABÖNOR (80%), solrosolja, rismjöl, kryddblandning* (bl.a. SOJABÖNOR, salt), fermenteringskultur.
*fri från vitlök och lök.
Energi/kJ 1136
Energi/kcal 272
Fett 20 g
– Varav mättat fett 3 g
Kolhydrater 3 g
– Varav sockerarter 0,1 g
Protein 20 g
Salt 0,1 g
Tempeh original – hur lagar du det? Det är enkelt! Hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg i vår färdigtärnade tempeh och stek på medelhög värme i cirka 3 minuter. Vänd om då och då så att alla sidor får lite stekyta. Smaksätt med kryddor och/eller sås (till exempel soja och sesamolja) enligt tycke och smak, och stek i ytterligare 2-3 minuter. Klart! Servera till exempel tempeh med jordnötssås och ris eller i en pyttipanna.
Vad ska du laga?
Låt dig inspireras och hitta dina favoritrecept med tempeh original.