Jennys favoritrecept
30 min
|3-4 portioner
Du behöver
- 200 g Yipin tempeh original
- 2 msk ljus sojasås
- 1 tsk sesamolja
- rispapper
- risnudlar
- morötter
- rödkål
- avokado
- koriander
- Tillbehör
- sesamfrön
- sweetchili sås
Tips!
Köp Yipin tempeh original på Mathem.
Så gör du
- Stek tempeh på medelhög värme i sojasås och sesamolja tills du får en gyllene stekyta.
- Tillaga risnudlar enligt anvisningar på förpackningen.
- Strimla alla grönsaker.
- Koka upp vatten och häll i en stor skål eller stekpanna. Låt svalna en aning. Blöt ett rispapper åt gången i det kokade vattnet.
- När rispappret mjuknat, lägg över på en tallrik och fyll rispappret med alla ingredienser. Till sist rullar du och viker in kanterna.
- Servera dina färska vårrullar med sweetchili sås och toppa med sesamfrön. Njut!
Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ganska outforskat för många här i Sverige. Proteinet har dock fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock. Vår tempeh original görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd med en lätt nötaktig smak. Du smaksätter den precis som du vill för att sedan enkelt steka den krispig. Så vad väntar du på? Smaka och njuuut!
Familjen Lu tipsar
Om du gillar dessa färska, veganska vårrullar kommer du även älska recepten här nedan!
Recept av Julia Thielen
Bao buns med jordnötsmarinerad tofu
45 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Johannas favoritrecept
Vegetarisk pad thai med tofu
20 min
|
Friterad tofu
Recept från Linas matkasse
Krispig tofu med pak choi
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Krispig tofu wok med cashewnötter
20 min
|
Friterad tofu