Asiatisk tacos med tempeh
Här har du ett kärleksmöte mellan Asien och Mexico! Asiatisk tacos med krispig tempeh, avokado, mango och lime säkerställer en tacofredag som du sent kommer glömma! Istället för färs används proteinrik och växtbaserad tempeh som smaksätts med sojasås och sesamolja. Dessutom är den färdigtärnad och tillagas på bara några minuter(!). Så vad väntar du på? Gå loco och utmana tacofredag direkt med en asiatisk tacos.
Här har du ett kärleksmöte mellan Asien och Mexico! Asiatisk tacos med krispig tempeh, avokado, mango och lime säkerställer en tacofredag som du sent kommer glömma! Istället för färs används proteinrik och växtbaserad tempeh som smaksätts med sojasås och sesamolja. Dessutom är den färdigtärnad och tillagas på bara några minuter(!). Så vad väntar du på? Gå loco och utmana tacofredag direkt med en asiatisk tacos.
Du behöver
- 200g Yipin tempeh original
- ½ dl Yipin teriyakisås
- olja att steka i
- ½ mango
- 1 avokado
- krispsallad
- rödkål
- picklad rödlök
- små tortillabröd
Topping
- salsa
- koriander
- lime
Tips!
Handla Yipin tempeh original på Mathem.
Så gör du
- Stek din färdigtärnade tempeh i lite olja och teriyakisås på medelhög värme tills de får yta.
- Hacka och skiva tillbehören. Servera allt tillsammans med tempeh i tortillabröd.
- Toppa med valfri salsa, lime, koriander och sesamfrön. Njut av en smarrig asiatisk tacos!
Har du tappat hakan än? Det är lätt att asiatiska tacos har den påverkan på en. Och du, det är inte bara otroligt gott; det är dessutom helt veganskt, snatt och lätt som en plätt att förbereda.
I asiatisk tacos används Yipin tempeh original som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd, är riktigt saftig med en mild nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. I detta recept steker du den i sojasås och sesamolja vilket ger den en perfekt krispig yta, fyllig smak och saftig insida. Mums!
Tempeh är enkelt att laga och passar i många typer av rätter. Hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg i vår färdigtärnade tempeh och stek på medelhög värme i cirka 3 minuter. Vänd om då och då så att alla sidor får lite stekyta. Därefter smaksätter du den med kryddor och/eller sås (såsom soja och sesamolja i detta recept) och stek i ytterligare 2-3 minuter. Dags att njuta!
Foto: Emma Shevtzoff