Umamisås Soja & Shiitake
Wok | Marinad | Topping
Umamisås Soja & Shiitake – nu snackar vi! Tack vare en fyllig sojasås och smakrik shiitakesvamp får denna sås en djup smak av umami som förgyller varje maträtt. Allt den rör vid blir till guld, med andra ord. Vår umamisås är god i wok, som marinad/glaze, topping, dippsås, smakförstärkande fond eller som växtbaserat alternativ till ostronsås (vegansk ostronsås). Den är lika god till tofu och tempeh som till lax, kyckling eller annat valfritt protein. Eller varför inte som marinad till svamp och grönsaker? Mums!
Vatten, sojasås 17,8% (sojabönor, vatten, salt, vetemjöl), socker, majsstärkelse, shiitakepulver 3,5%, salt, rapsolja, lök, vitpeppar, smakförstärkare (E621), konserveringsmedel (E202)
Glutenfri och naturligt växtbaserad
Såsen är naturligt växtbaserad och klassas som glutenfri, då vetemjölet i sojasåsen blir fri från gluten under fermentering (källa: Livsmedelsverket).
Energi/kJ: 337
Energi/kcal: 80
Fett: 1,0 g
– varav mättat fett: 0,1 g
Kolhydrater: 16,3 g
– varav sockerarter: 11,5 g
Protein: 1,3 g
Salt: 7,2 g
1. Stek 400g tärnad tofu eller annat valfritt protein. Koka nudlar.
2. Häll i grönsaker och stek i 2-3 min. Sänk värmen, addera 1 dl Yipin Umami soja & shiitake.
3. Häll i de kokta nudlarna, blanda om och låt allt ta smak. Njut av en wok klar på 10 min!
Vår umamisås är även supergod som marinad till svamp eller grönsaker. Servera t ex marinerade champinjoner som förrätt eller till det asiatiska småplocket. Eller go loco och laga köttfärssås med asiatisk touch och extra mycket smak.
Dags att prova?
Se våra bästa recept nedan!
Laga wok på 10 min!
Med våra såser, vår tofu och tempeh har du nästan allt du behöver för en fulländad måltid. Så vad väntar du på? Upptäck alla våra asiatiska såser! Utöver vår älskade umamisås med soja och shiitake har vi även en hoisinsås med chili och sesam – en storfavorit hos oss.