Tempeh teriyaki
God i wok, sallad & wraps
En smakrik nyhet! Tempeh teriyaki är marinerad med en fyllig sojasås, vitlök, ingefära och sirap och innehåller hela 20 g protein*. Den görs av fermenterade sojabönor vilket gör den rik på nyttigheter såsom protein, järn och fibrer. Dessutom är den schysst mot magen. Toppen va? Med sin fasta och saftiga konsistens är den också riktigt enkel att tillaga; allt du behöver göra är att steka vår färdigtärnade tempeh i lite olja – eller äta den kall, precis som den är.
*per 100 g
Psst! Tempeh teriyaki är galet god i wok, wrap och sallad! Låt dig inspireras under fliken ”tillagningstips”.
SOJABÖNOR (80%), solrosolja, rismjöl, kryddor (bl.a. soja, sirap, ättika, ingefära, vitlök, salt), fermenteringskultur.
Energi/kJ 1095
Energi/kcal 262
Fett 18 g
– Varav mättat fett 1 g
Kolhydrater 5 g
– Varav sockerarter 4 g
Protein 20 g
Salt 1 g
Tempeh teriyaki – hur tillagar du det? Det är superenkelt! Hetta upp lite olja i en stekpanna, lägg i vår färdigtärnade och marinerade tempeh och stek på medelhög värme i cirka 3-5 minuter. Vänd om då och då så att alla sidor får lite stekyta. Servera till exempel i wok, wrap eller sallad!