Recept av Yipin
15 min
|2-3 portioner
Du behöver
- 200 g Yipin tempeh original
- 300 g kokt potatis
- ½ gul lök
- ½ zucchini
- 1 morot
- 1 msk rapsolja
-
Tillbehör
- skivade inlagda rödbetor
- färsk persilja
Tips!
Köp Yipin tempeh original på Mathem.
Så gör du
- Tärna potatis, zucchini, morot och lök i små kuber.
- Stek i olja på medelhög värme tillsammans med tempeh, i 5 minuter eller tills de fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar.
- Servera din vegopytt med skivade inlagda rödbetor och färsk persilja. Njut!
Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick bland annat briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock. Mer tempeh åt folket, helt enkelt!
Vår färdigtärnade tempeh original görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g. Den ger ett bra tuggmotstånd och har en naturell men nötaktig smak, vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill. Vi tipsar om att steka den i en god sås (t ex teriyaki, sojasås, sesamolja eller sweetchili) – då blir den magiskt god!
Fler vardagsfavoriter
Recept av Yipin
Veganska fiskpinnar
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Ugnsbakad tofu med grönsaker och sås
20 min
|
Tofu Örter & vitlök
Recept av Yipin
Mandelmarinerad tofu med ris
45 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Jocelines favoritrecept
Pasta med tofu och tomatsås
20 min
|
Tofu Örter & vitlök