Recept av Björn Håkansson
30 min |2 portioner

Du behöver

  • Tofubullar

  • 230g Yipin extra fast tofu naturell
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad gul lök
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ msk soja
  • Basilika
  • salt & peppar
  • Salsa

  • 4-5 stora hackade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • ½ dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt & peppar
  • Citronsås

  • valfri matyoghurt
  • pressad citron efter smak
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt & peppar

Så gör du

  1. Tofubullar: Mosa ihop alla ingredienser med en gaffel och rulla till bollar.
  2. Stek tofubollarna i rikligt med olja tills de fått fin färg. Stek klart de i stekpannan eller kör in dem i ugnen efter att de fått fin färg, i ca 15 min på 175°C.
  3. Koka ris eller bulgur, det du föredrar.
  4. Citronsås: Blanda alla ingredienser och pressa i citron efter smak.
  5. Salsa: Stek löken och tillsätt sedan resterande ingredienser. Koka i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera dina tofubullar med ris eller bulgur, en krämig citronsås, och smakfull salsa.

 

Vegetariska köttbullar – ett recept av Björn Håkansson

Det här otroliga receptet på vegetariska köttbullar, även kallade tofubullar, är skapat av Björn Håkansson som inspirerar med sina hälsosamma maträtter på instagram (@proteinbrist). Tofubollarna är gjorda med vår extra fast tofu naturell som håller ihop i vått och torrt tack vare sin extra fasta konsistens. Det betyder också att den är extra lätt att tillaga, har högre proteinhalt och mer tuggmotstånd. Perfekt i det här receptet då den enkelt rullas till goda tofubullar 😍