Recept av Yipin
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast tofu naturell
  • 4 pitabröd

Kebabmarinad:

  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja
  • ½ tsk timjan (torkad)
  • ½ tsk oregano (torkad)
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt och svartpeppar

Topping:

  • 2 tomater
  • ½ gurka
  • valfri sallad (t.ex gemsallad eller krispsallad)
  • färdigpicklad lök
  • peperoni
  • vitlökssås
  • het röd sås

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200° grader över- och undervärme.
  2. Blanda marinaden.
  3. Hyvla tofun försiktigt med en osthyvel och lägg skivorna på en klädd plåt. Pensla över- och undersidan med marinaden. Ställ in plåten i ugnen ca 25 minuter eller tills kebaben har blivit lite krispig i kanterna.
  4. Skiva tomat och gurka.
  5. Värm pitabrödet i brödrosten. Skär ett litet snitt i brödet så att det blir en ficka. Fyll sedan pitabrödet med kebab och övrig topping. Servera och njut!

Vegetarisk kebab = nya favoriten?

Ja, en ny favorit bland många! Det här är en vegokebab som är så god så man kan tro att den är tagen direkt från en dröm. Och den är inte bara riktigt god, utan är också snabb att laga och extra klimatsmart tack vare tofun. Vi tillverkar nämligen vår tofu med ekologiska sojabönor i vår fabrik i Vallentuna 💛 Och med det sagt, är det väl dags att hyvla tofu, marinera, tjofsa in i ugnen och sedan servera med pitabröd, ris eller pommes – och glöm inte vitlökssåsen 😉 Smaklig måltid!

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross, Willys och Mathem.