Veganska fiskpinnar
Tofupinnar, veganska fiskpinnar, fish-ish-pinnar eller fuskpinnar? Kärt barn har många namn. Och det stämmer verkligen! Våra veganska fiskpinnar är fuskigt goda, krispigt panerade och samtidigt lättlagade. De är ett riktigt gott alternativ till traditionella fiskpinnar helt enkelt. Och vi lovar, de är faktiskt finare än fisken. Prova så får du se!
Tofupinnar, veganska fiskpinnar, fish-ish-pinnar eller fuskpinnar? Kärt barn har många namn. Och det stämmer verkligen! Våra veganska fiskpinnar är fuskigt goda, krispigt panerade och samtidigt lättlagade. De är ett riktigt gott alternativ till traditionella fiskpinnar helt enkelt. Och vi lovar, de är faktiskt finare än fisken. Prova så får du se!
Du behöver
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 3 msk japansk sojasås
- saft från 1 citron
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl vatten
- 2 dl panko eller ströbröd
- rapsolja till stekning
Tillbehör
- gröna ärter
- remouladsås
- potatismos
Tips!
Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.
Så gör du
- Torka av tofun med hushållspapper, eller pressa den* i 20 minuter för fastare konsistens.
- Skär tofun i fiskpinnetjocka stavar. Blanda sojasås och citron i en form och lägg i tofustavarna. Vänd runt och låt tofun marinera i ca 20 minuter.
- Vispa ihop vetemjöl och vatten i en bunke. Häll panko/ströbröd i en annan bunke. Vänd tofustavarna i smeten och sedan i panko/ströbröd.
- Värm upp en stekpanna med olja på medelhög till hög värme. Stek de panerade tofustavarna gyllenbruna.
- För att göra receptet helt veganskt – välj veganska ingredienser till din remouladsås och potatismos. Dags att servera dina veganska fiskpinnar, mums!
I detta recept använder vi fast tofu naturell, som vår familj tillverkar i Vallentuna utanför Stockholm. Tofun är fast i konsistensen och kan med fördel marineras eller tillagas direkt. I receptet smaksätts naturell tofu med en marinad gjord med japansk sojasås. Genom att låta den stå en stund i marinaden så drar den åt sig smakerna som ett proffs. Och resultatet? Fuskigt goda och krispiga tofupinnar som garanterat imponerar på hela familjen!
*Vill du ha fastare och krispigare konsistens på tofun? Då rekommenderar vi att pressa vår 400 g fast tofu naturell en stund innan marinering. Läs mer om hur du pressar tofun i vår artikel: Så lagar du krispig tofu.
Psst! Det är också gott att använda vår örtmarinerade tofu och tofu sjögräs & dill i detta recept. Då kan du hoppa över marinering och panera tofun direkt.
Fler vardagsrecept
Gillar du veganska fiskpinnar, a.k.a tofupinnar, lika mycket som vi? Då har vi fler tips för dig!