Recept av Yipin
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 3 msk japansk sojasås
  • saft från 1 citron
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • rapsolja till stekning

Tillbehör

  • gröna ärter
  • remouladsås
  • potatismos

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Torka av tofun med hushållspapper, eller pressa den* i 20 minuter för fastare konsistens.
  2. Skär tofun i fiskpinnetjocka stavar. Blanda sojasås och citron i en form och lägg i tofustavarna. Vänd runt och låt tofun marinera i ca 20 minuter.
  3. Vispa ihop vetemjöl och vatten i en bunke. Häll panko/ströbröd i en annan bunke. Vänd tofustavarna i smeten och sedan i panko/ströbröd.
  4. Värm upp en stekpanna med olja på medelhög till hög värme. Stek de panerade tofustavarna gyllenbruna.
  5. För att göra receptet helt veganskt – välj veganska ingredienser till din remouladsås och potatismos. Dags att servera dina veganska fiskpinnar, mums!

 

I detta recept använder vi fast tofu naturell, som vår familj tillverkar i Vallentuna utanför Stockholm. Tofun är fast i konsistensen och kan med fördel marineras eller tillagas direkt. I receptet smaksätts naturell tofu med en marinad gjord med japansk sojasås. Genom att låta den stå en stund i marinaden så drar den åt sig smakerna som ett proffs. Och resultatet? Fuskigt goda och krispiga tofupinnar som garanterat imponerar på hela familjen!

 

*Vill du ha fastare och krispigare konsistens på tofun? Då rekommenderar vi att pressa vår 400 g fast tofu naturell en stund innan marinering. Läs mer om hur du pressar tofun i vår artikel: Så lagar du krispig tofu.

 

Psst! Det är också gott att använda vår örtmarinerade tofu och tofu sjögräs & dill i detta recept. Då kan du hoppa över marinering och panera tofun direkt.