Recept av Yipin
45 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230 g Yipin tofu sjögräs & dill

 

Sås:

  • 3 dl valfri matlagningsgrädde
  • 2 dl växtdryck
  • 1-2 msk majsstärkelse
  • ca 10 körsbärstomater
  • ½ purjolök
  • 1 msk färsk hackad dill
  • 25 g valfritt smör
  • juice från ½-1 citron
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 1 dl valfri riven ost

 

Tillbehör:

  • havreris (4 portioner)
  • färsk gräslök eller dill
  • valfri sallad

 

Tips!

Se vilka butiker som har produkten här.

 

Så gör du

  1. Sätt på ugnen på 180°C. Tillaga havreris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. I en kastrull på medelhög värme, smula ned grönsaksbuljongen och tillsätt alla ingredienser till såsen. Blanda om medan du låter såsen småkoka i ca 5 min.
  3. Skiva varje tofublock (1 förpackning) i 2 tjocka filéer och lägg sedan i en ugnsform tillsammans med halverade tomater. Häll därefter över den kokta såsen och toppa sedan med riven ost.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min, eller tills tofun blir gyllene.
  5. Servera ugnsgratinerad tofu med havreris och sallad, toppa med färsk gräslök eller dill. Fuskigt gott!

 

Ugnsgratinerad tofu – som vegetarisk fisk

Visst var det gott med ugnsgratinerad tofu? Och visst påminde det galet mycket om ugnsbakad vegetarisk fisk? Hemligheten är vår nyhet tofu sjögräs & dill har fylliga smaker av färsk dill, sjögräs, salt och en hint av citron.

Som du kanske märkt passar den utmärkt att ugnsbaka, men den går lika bra att panera och steka eller ha i soppa. Mums!

 

Hittar du inte vår nyhet i din butik? Visa gärna en bild på förpackningen till din butik och be dem ta in den till vegokylen. De lyssnar mest på dig som konsument.

 

Psst! Du kan också använda vår extra fast naturell tofu och smaksätta den själv med en marinad på citron, salt och färsk dill. Då rekommenderar vi att likt steg 2, dela tofun i filéer men låta den götta sig i marinaden i minst 30 minuter innan du lägger den i ugnsformen.