Dietistens val /Johanna
20 min
|4 portioner
Du behöver
- 250g Yipin woknudlar (4 bundles)
- neutral olja
- 4 msk japansk soja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 cm ingefära
- 1-2 morötter
- 1 röd paprika
- ½ vitkål
- 1 gul lök
- 2 msk kinesisk soja
Topping
- salladslök
- sesamfrön
Tips!
Köp Yipin woknudlar på ICA, Coop, City Gross eller Hemköp.
Så gör du
- Koka woknudlar i saltat vatten i cirka 2-3 min. De ska inte bli färdigkokta.
- Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika. Skär till sist gul lök i medelstora bitar.
- I en wok- eller stekpanna, stek alla grönsaker i matolja på hög värme i 1 minut. Tillsätt hälften av den japanska sojan (2 msk) samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Låt steka i 1-2 minuter till.
- Lägg i nudlarna och stek dem i cirka 2 minuter. Tillsätt sedan resten av den japanska sojasåsen (2 msk), vitlöken och ingefäran, samt kinesisk soja och stek i någon minut till.
- Servera dina stekta nudlar med grönsakerna och valfritt protein (gärna tofu) och njut! Och just det, glöm inte att toppa med salladslök och sesamfrön för att få med lite krisp.
Woknudlar – som på restaurang!
För att verkligen få till stekta nudlar som på restaurang väljer vi att använda woknudlar. De är extra spänstiga och steks lätt krispiga, utan att klibba ihop. De är perfekta att steka eller woka med andra ord. Du hittar dem i den asiatiska hyllan hos ICA, Coop, City Gross och Hemköp.
Sugen på mer?
Gillade du våra stekta nudlar med grönsaker? Scrolla vidare för fler goda nudelrecept!
Sallys favoritrecept
Asiatisk färs med nudlar
20 min
|
Hoisinsås Chili & Sesam
Av Josefine Freij, 2:a i Sveriges mästerkock
Pimpade snabbnudlar med sticky tofu
30 min
|
Fast tofu naturell
Sallys favoritrecept
Enkelt recept: Japchae (koreansk nudelwok)
20 min
|
Glasnudlar
Fridas favoritrecept
Dan dan nudlar med tempeh
10 min
|
Tempeh original