Recept av Yipin
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 250g Yipin woknudlar (4 bundles)
  • neutral olja
  • 4 msk japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm ingefära
  • 1-2 morötter
  • 1 röd paprika
  • ½ vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 msk kinesisk soja

Topping

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Tips!

Köp Yipin woknudlar på ICA, Coop, City Gross eller Hemköp.

Så gör du

  1. Koka woknudlar i saltat vatten i cirka 2-3 min. De ska inte bli färdigkokta.
  2. Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika. Skär till sist gul lök i medelstora bitar.
  3. I en wok- eller stekpanna, stek alla grönsaker i matolja på hög värme i 1 minut. Tillsätt hälften av den japanska sojan (2 msk) samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Låt steka i 1-2 minuter till.
  4. Lägg i nudlarna och stek dem i cirka 2 minuter. Tillsätt sedan resten av den japanska sojasåsen (2 msk), vitlöken och ingefäran, samt kinesisk soja och stek i någon minut till.
  5. Servera dina stekta nudlar med valfritt protein och njut! Och just det, glöm inte att toppa med salladslök och sesamfrön för att få med lite krisp.

 

Woknudlar – som på restaurang!

För att verkligen få till stekta nudlar som på restaurang väljer vi att använda woknudlar. De är extra spänstiga och steks lätt krispiga, utan att klibba ihop. De är perfekta att steka eller woka med andra ord. Du hittar dem i den asiatiska hyllan hos ICA, Coop, City Gross och Hemköp.