Lisas favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin tofu dill & sjögräs
  • 5 medelstora potatisar (+ en klick valfritt smör och en skvätt havredryck/mjölk)
  • ärtor

s

  • 3 dl valfri matlagningsgrädde
  • 2 msk citronjuice
  • ½ grönsaksbuljongstärning
  • 1 msk hackad färsk dill
  • salt & peppar
  • ev. majsstärkelse för tjockare sås

 

Tillbehör

  • färsk dill

 

Tips!

Se vilka butiker som har produkten här.

Så gör du

  1. Koka ärtor i en kastrull enligt anvisningar på förpackningen. Koka potatisen mjuk i en annan kastrull och mixa sedan ihop till ett mos. Tillsätt en klick smör, en skvätt mjölk/dryck och sist salt efter eget tycke. Mixa därefter igen och addera mer vätska tills du får en fluffig konsistens.
  2. I en kastrull på medelhög värme, tillsätt samtliga ingredienser till såsen och koka sedan i ca 5 minuter eller tills den tjocknat något. För tjockare sås: blanda 1 tsk majsstärkelse med lite kallt vatten i en liten skål, rör sen ner i kastrullen och låt värmas på tills såsen tjocknat.
  3. Skiva tofun i 2-4 filéer och stek tofufilé-erna i en stekpanna med lite smör på medelhög-hög värme i några minuter på vardera sida, eller tills de fått en gyllene yta.
  4. Servera din tofufilé med potatismos, ärtor och toppa till sist med färsk dill. Njut!

 

Stekt tofufilé = fuskigt gott! 

Vår nyhet tofu sjögräs & dill är en tofu med fylliga smaker av färsk dill, sjögräs, salt och en hint av citron. Som du kanske märkt passar den utmärkt att steka som filé, men den funkar lika bra i en gratäng. Eller panera den som fiskpinnar, för den delen. Mums!

Hittar du inte vår nyhet i din butik? Visa gärna en bild på förpackningen till din butik och be dem ta in den till vegokylen. De lyssnar mest på dig som konsument. Tack <3

 

Psst. Du kan också använda vår extra fast naturell tofu och smaksätta den själv med en marinad på citron, salt och färsk dill. Då rekommenderar vi att dela tofun i filéer och sedan låta den götta sig i marinaden i minst 30 minuter.