Recept av Yipin
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 2  x 200 g Yipin friterad tofu
  • 1 msk olja
  • 1 ½ röd paprika
  • 1 msk ingefära, riven
  • ½ röd chili
  • 200 g bambuskott, avrunna
  • 100 g sockerärtor
  • 2 st lime
  • 3 msk röd currypasta
  • 600–800 ml kokosmjölk
  • salt
  • Tillbehör

  • ris
  • svarta sesamfrön

Tips!

Handla Yipin friterad tofu på ICAHemköp eller Coop.

Så gör du

  1. Skär paprikan i strimlor, finhacka chili och riv ingefära. I en varm gryta, häll ned olja och stek tofun, paprika, bambuskott och sockerärtor tills de fått färg.
  2. Tillsätt röd currypasta och juice från en lime. Blanda och häll sedan över kokosmjölken. Tillsätt ingefära och chili. Låt puttra i 15-20 minuter. Smaka av med salt.
  3. Under tiden, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Servera med skivad lime och toppa med svarta sesamfrön. Njut av en värmande och god röd curry med tofu!

 

Röd curry med tofu blir särskilt god med friterad tofu som passar perfekt i grytor och wok. Yipin friterad tofu är färdigtärnad, saftig och har en friterad yta som ger bra tuggmotstånd. Tofubitarna håller ihop bra i grytor och drar dessutom åt sig smaker som ett riktigt proffs. Friterad tofu i grytor är en god genväg till smakrik tofu, helt enkelt!

Vill du ha krisp i din gryta? Tänk isåfall på att alltid steka tofun innan du blandar ned den i grytan, woken eller i en smarrig sås. Då får du extra tugg och krisp på tofun. Krispigt och oförskämt gott!