Röd curry med friterad tofu
Currar det i magen? Då är röd curry med friterad tofu den perfekta lösningen! Denna grytan har en djup smak av röd curry och är perfekt för kyligare månader. Den känns nästan som en lång och varm kram i matform. Grytan är lättlagad och helt vegansk, vilket betyder att hela sällskapet kan njuta av den oavsett kosthållning. Den friterade tofun adderar krisp till en röd curry och är dessutom snällare mot miljön än kyckling. Prova och njut!
Currar det i magen? Då är röd curry med friterad tofu den perfekta lösningen! Denna grytan har en djup smak av röd curry och är perfekt för kyligare månader. Den känns nästan som en lång och varm kram i matform. Grytan är lättlagad och helt vegansk, vilket betyder att hela sällskapet kan njuta av den oavsett kosthållning. Den friterade tofun adderar krisp till en röd curry och är dessutom snällare mot miljön än kyckling. Prova och njut!
Du behöver
- 200 g Yipin friterad tofu
- 1 pkt kikärtor (ca 400 g)
- 1 msk olja
- 1 ½ röd paprika
- 1 msk ingefära, riven
- ½ röd chili
- 200 g bambuskott, avrunna
- 100 g sockerärtor
- 1 lime
- 3 msk röd currypasta
- 800 ml kokosmjölk
- salt
Tillbehör
- ris
- lime, koriander
- svarta sesamfrön
Tips!
Handla Yipin friterad tofu på ICA, Hemköp eller Coop.
Så gör du
- Skär paprikan i strimlor, finhacka chili och riv ingefära. I en varm gryta, häll ned olja och stek tofun, paprika, bambuskott och sockerärtor tills de fått färg.
- Tillsätt röd currypasta och juice från en lime. Blanda och häll sedan över kokosmjölken och tillsätt ingefära, chili och kikärtor. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt.
- Under tiden, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera med skivad lime och toppa med svarta sesamfrön. Njut av en värmande och god röd curry med tofu!
Röd curry med tofu blir särskilt god med friterad tofu som passar perfekt i grytor och wok. Yipin friterad tofu är färdigtärnad, saftig och har en friterad yta som ger bra tuggmotstånd. Tofubitarna håller ihop bra i grytor och drar dessutom åt sig smaker som ett riktigt proffs. Friterad tofu i grytor är en god genväg till smakrik tofu, helt enkelt!
Vill du ha krisp i din gryta? Tänk isåfall på att alltid steka tofun innan du blandar ned den i grytan, woken eller i en smarrig sås. Då får du extra tugg och krisp på tofun. Krispigt och oförskämt gott!