Recept av Oskar Boström (@riktiga_recept)
10 min |4 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin silkesmjuk tofu
  • 1 liter Dashi
  • 4 msk miso
  • 1 blad nori
  • 1 salladslök

Tips!

Handla Yipin silkesmjuk tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross eller Willys.

Så gör du

  1. Koka försiktigt upp Dashin på låg temperatur. När den närmar sig kokning kan du stänga av plattan.
  2. Skär upp Nori i 3×3 cm stora fyrkanter, skär tofun i små kuber och finhacka salladslöken.
  3. Lös försiktigt upp mison i buljongen. Tillsätt sedan tofun och rör om.
  4. Precis innan servering rör du ned nori och salladslök. Njut!

 

Värmande misosoppa – mums!

Hemmagjord misosoppa både värmer och smakar otrooooligt! Stort tack till Oskar Boström som skapat receptet – spana in Oskars steg-för-steg guide på hur du gör egen misosoppa. Hoppas det smakar! 💛