Misosoppa
Ska du bjuda på en asiatisk middag och letar efter en förrätt? Nu har du letat klart! Med det här receptet får du en enkel misosoppa som är packad med umami, och som kanske till och med smakar precis som på sushirestaurang 🤩 Det här receptet är skapat av Oskar Boström (@riktiga_recept på Instagram) och tar magiskt nog under 10 minuter att laga. Precis som i Japan görs den här misosoppan med dashi, nori och silkestofu 🥣
Ska du bjuda på en asiatisk middag och letar efter en förrätt? Nu har du letat klart! Med det här receptet får du en enkel misosoppa som är packad med umami, och som kanske till och med smakar precis som på sushirestaurang 🤩 Det här receptet är skapat av Oskar Boström (@riktiga_recept på Instagram) och tar magiskt nog under 10 minuter att laga. Precis som i Japan görs den här misosoppan med dashi, nori och silkestofu 🥣
Du behöver
- 230g Yipin silkesmjuk tofu
- 1 liter Dashi
- 4 msk miso
- 1 blad nori
- 1 salladslök
Tips!
Handla Yipin silkesmjuk tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross eller Willys.
Så gör du
- Koka försiktigt upp Dashin på låg temperatur. När den närmar sig kokning kan du stänga av plattan.
- Skär upp Nori i 3×3 cm stora fyrkanter, skär tofun i små kuber och finhacka salladslöken.
- Lös försiktigt upp mison i buljongen. Tillsätt sedan tofun och rör om.
- Precis innan servering rör du ned nori och salladslök. Njut!
Värmande misosoppa – mums!
Hemmagjord misosoppa både värmer och smakar otrooooligt! Stort tack till Oskar Boström som skapat receptet – spana in Oskars steg-för-steg guide på hur du gör egen misosoppa. Hoppas det smakar! 💛
Misosoppa till förrätt… och sen då?
Lugn, bara lugn! Vi har massor av recept på asiatisk mat som passar alldeles utmärkt med misosoppa.