Recept av Yipin
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin silkesmjuk tofu
  • 340g majskorn
  • 4 portioner valfria nudlar (t ex våra woknudlar eller sobanudlar)
  • 1 tsk vit misopasta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gurka
  • 200ml vatten
  • salt
  • salladslök
  • sesamfrön
  • krispig chiliolja

Tips!

Handla Yipin silkesmjuk tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, Willys och City Gross.

Så gör du

  1. Hetta upp en stekpanna med en skvätt olja. Stek majs tillsammans med vitlök, ingefära och en nypa salt tills det doftar riktigt gott.
  2. Lägg silkestofu, vatten, vit miso och de stekta majskornen i en blender. Mixa tills du får en silkeslen och krämig soppa. Smaka av och salta lite extra vid behov.
  3. Koka nudlarna enligt förpackningsanvisningen. Häll av vattnet.
  4. Häll den krämiga majssoppan över nudlarna och rör om på låg värme.
  5. Servera soppan i separata skålar. Toppa med strimlad gurka, salladslök, lite chiliolja och några extra majskorn. Njut!

 

Sugen på varm eller kall majssoppa?

En krämig, värmande soppa är bland det bästa som finns under kalla dagar – men visste du att den också kan ätas kall? Jajamän! På en varm sommardag är en kall och fräsch majssoppa perfekt att svalka sig med. SÅ god och busenkel att slänga ihop; allt du behöver göra är att skölja nudlarna ordentligt i kallt vatten och blanda dem med majssoppan i en skål. Hoppas det smakar! 💛