Krispig panerad tofu
Hör du det också? Det är krrrrispet från panerad tofu. Som musik för öronen och ett himmelrike för smaklökarna. Det här receptet på tofu nuggets är för dig som vill visa någon hur gott tofu faktiskt är, eller för dig som är skeptisk till tofu. Tack vare pankoflingorna och dubbelpanering kan du förvänta dig samma frasighet som när du äter klassiska nuggets. Prova och njut!
Hör du det också? Det är krrrrispet från panerad tofu. Som musik för öronen och ett himmelrike för smaklökarna. Det här receptet på tofu nuggets är för dig som vill visa någon hur gott tofu faktiskt är, eller för dig som är skeptisk till tofu. Tack vare pankoflingorna och dubbelpanering kan du förvänta dig samma frasighet som när du äter klassiska nuggets. Prova och njut!
Du behöver
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 2 dl majsstärkelse
- 3–4 dl panko
- 1 ½ dl valfri grädde
- ½–1 dl olja
- salt och peppar
Tillbehör
- ris eller couscous
- sweet chilisås
Tips!
Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.
Så gör du
- Skär tofun i kuber och häll upp majsstärkelse, panko och växtbaserad grädde i separata skålar. Blanda ner lite salt och peppar i den växtbaserade grädden.
- Doppa en av tofukuberna först i majsstärkelse, sedan i grädde och slutligen i panko. Repetera sedan genom att doppa kuben ytterligare en gång i grädden och panko för dubbelpanering.
- Hetta upp en panna med rikligt med olja. Stek kuberna på medelhög värme tills gyllene och krispiga.
- Servera dina panerade tofu nuggets med sweet chilisås och couscous eller ris. Njut!
Woho! Nu vet du hur du lagar panerad tofu med panko, majsstärkelse, grädde. Det är ett av flera knep för att få tofun riktigt krispig. Om du vill ta del av fler knep, kolla in vår artikel: Så lagar du krispig tofu.
I detta recept använder vi vår fasta naturella tofu. Den får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras.
Fler krrrispiga recept
Du <3 panerade tofu nuggets? Då har vi fler goda tips till dig!