Recept av Yipin
20 min
|4 portioner
Du behöver
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 2 dl majsstärkelse
- 3–4 dl panko
- 1 ½ dl valfri grädde
- ½–1 dl olja
- salt och peppar
Tillbehör
- ris eller couscous
- sweet chilisås
Tips!
Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.
Så gör du
- Skär tofun i kuber och häll upp majsstärkelse, panko och växtbaserad grädde i separata skålar. Blanda ner lite salt och peppar i den växtbaserade grädden.
- Doppa en av tofukuberna först i majsstärkelse, sedan i grädde och slutligen i panko. Repetera sedan genom att doppa kuben ytterligare en gång i grädden och panko för dubbelpanering.
- Hetta upp en panna med rikligt med olja. Stek kuberna på medelhög värme tills gyllene och krispiga.
- Servera dina panerade tofu nuggets med sweet chilisås och couscous eller ris. Njut!
Woho! Nu vet du hur du lagar panerad tofu med panko, majsstärkelse, grädde. Det är ett av flera knep för att få tofun riktigt krispig. Om du vill ta del av fler knep, kolla in vår artikel: Så lagar du krispig tofu.
I detta recept använder vi vår fasta naturella tofu. Den får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras.
Fler krrrispiga recept
Du <3 panerade tofu nuggets? Då har vi fler goda tips till dig!
Recept av Yipin
Katsu curry med krispig tofu
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Dietistens val
Veganska tacos med pankopanerad tofu
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept från Linas matkasse
Krispig tofu med pak choi
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Emilia Milosavljevic
Thaisallad med jordnötstofu
45 min
|
Fast tofu naturell