Krämig vegansk dipp
Krämig vegansk dipp med smak av vitlök och sambal oelek. Hur gott låter inte det? Det speciella med denna sås är att den är gjord med silkestofu som bas. Ja, det är sant! Silkesmjuk tofu är perfekt att använda som bas i såser och är ett kalorisnålt och proteinrikt alternativ till crème fraiche eller majonnäs. Servera denna dipp som sås till grillningen, rostad potatis eller biffar. Eller varför inte som dipp till sötpotatispommes eller chips? Mums!
Krämig vegansk dipp med smak av vitlök och sambal oelek. Hur gott låter inte det? Det speciella med denna sås är att den är gjord med silkestofu som bas. Ja, det är sant! Silkesmjuk tofu är perfekt att använda som bas i såser och är ett kalorisnålt och proteinrikt alternativ till crème fraiche eller majonnäs. Servera denna dipp som sås till grillningen, rostad potatis eller biffar. Eller varför inte som dipp till sötpotatispommes eller chips? Mums!
Du behöver
Så gör du
- Mixa silkestofun helt slät med stavmixer.
- Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Servera som vegansk dipp eller sås till exempelvis potatis eller sötpotatispommes. Njut av krämigheten!
Dippsåsen blir härligt krämig tack vare den hemliga ingrediensen silkestofu. Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Silkestofun är dessutom naturell i sin smak, vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Det är en mångsidig tofu som gör allt i sin väg magiskt krämigt, och en perfekt bas i såväl matlagning som bakverk och desserter.
Foto och recept är skapat av Maia som har en Instagram med fantastiskt inspirerande växtbaserad mat- och bakinspiration. Du hittar fler av hennes goda recept på @vegangladmat.