Recept av Maia Kellerth
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 300 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 1 dl naturell soygurt (kan bytas mot 100 g silkestofu)
  • 2 msk ketchup
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk japansk sojasås
  • salt och peppar

Tips!

Yipin silkesmjuk tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Mixa silkestofun helt slät med stavmixer.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera som vegansk dipp eller sås till exempelvis potatis eller sötpotatispommes. Njut av krämigheten!

 

Dippsåsen blir härligt krämig tack vare den hemliga ingrediensen silkestofu. Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Silkestofun är dessutom naturell i sin smak, vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Det är en mångsidig tofu som gör allt i sin väg magiskt krämigt, och en perfekt bas i såväl matlagning som bakverk och desserter.

 

Foto och recept är skapat av Maia som har en Instagram med fantastiskt inspirerande växtbaserad mat- och bakinspiration. Du hittar fler av hennes goda recept på @vegangladmat.