Recept av Yipin
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 hel butternut pumpa
  • 500 ml vatten
  • valfritt smör
  • salt och peppar
  • bröd (till servering)

Topping:

  • valfri matlagningsgrädde
  • färsk persilja
  • chili flakes

Tips!

Handla Yipin silkesmjuk tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, Willys och City Gross

Så gör du

  1. Hacka lök, vitlök, morötter och pumpa.
  2. Hetta upp smör i en gryta. Tillsätt grönsakerna och rör om lite då och då. Vänta tills pumpan och morötterna har mjuknat lite.
  3. Krydda med salt och peppar. Häll sedan i 500 ml vatten. När det börjar koka, sätt på grytlocket och sänk värmen en aning. Låt sjuda i cirka 20 minuter.
  4. Medan soppan sjuder, rosta brödet i smör i en separat panna tills det blir gyllene och krispigt på båda sidor.
  5. Använd en gaffel för att se så att pumpan har blivit mjuk. Tillsätt silkestofu och mixa med en stavmixer tills slät och krämig. Tillsätt valfri matlagningsgrädde för tunnare konsistens och rör om.
  6. Servera soppan i skålar. Toppa med lite matlagningsgrädde, persilja och chili flakes. Njut!

 

Krämig pumpasoppa med silkestofu = höstens favorit!

När löven faller och temperaturen sjunker, ja då är krämig pumpasoppa svaret. Med silkestofu blir det inte bara kräääämigare – det blir också mer proteinrikt! Silkestofun är neutral i smaken och är därför mest där för den krämiga konsistensen (och proteinet såklart). Soppan, den både värmer, är enkel att laga och smakar otroligt gott. Fram med grytan, pumpan och tofun och låt höstmyset börja. Smaklig måltid!